Engel van Hier en Daar

Screenshot 2015-06-07 at 14.23.22Als Chrisje van haar wolk af mag om naar de aarde te gaan, kan ze haar geluk niet op. Ze krijgt lieve ouders, drie leuke zussen en alles is precies zoals ze had gehoopt. Totdat het opeens niet meer zo goed gaat: Chrisje wordt ziek. En dan vertellen de dokters dat het niet lukt om haar beter te maken…

Gelukkig is haar familie dicht bij haar, en zij bij hen, ook als ze de aarde moet verlaten. Chrisje laat zien dat er altijd en overal van je wordt gehouden, Hier en daar. Nu en later. Een prachtig troostboek.

Recensie
Engel van Hier en Daar is een boek wat je als ouder met een brok in je keel (voor)leest, maar wat voor kinderen enorm toegankelijk is. Het is een fijn verhaal: een meisje ‘Daar’ die steeds meer naar beneden gaat verlangen en wanneer ze er volgens Stien (“oude ziel”) klaar voor is, in een liefdevol gezin komt.

engel-van-hier-en-daar-trotse-moeders-1 engel-van-hier-en-daar-trotse-moeders-2

Wanneer ze ziek wordt is ze eerst erg boos, ze had nog zoveel op haar lijstje wat ze wilde doen. Maar uiteindelijk heeft zowel zij, als voor het gezin waar ze woont, vrede met het loslaten en gaat ze terug naar ‘Daar’ waar ze weer liefdevol ontvangen wordt en mooie dingen terugstuurt naar de mensen die ze achterliet.

engel-van-hier-en-daar-trotse-moeders-3

Dood is een moeilijk onderwerp, zowel voor volwassenen als voor kinderen. In onze cultuur gaat dood altijd gepaard met verdriet en pijn. En zeker wanneer een kind doodgaat is er een verdriet wat zo intens kan zijn, dat zelf doorleven moeilijk wordt. Engel van Hier en Daar biedt troost, biedt een mooie, respectvolle en liefdevolle manier om er mee om te gaan. En om het thema ‘dood’ bespreekbaar te maken bij je kind(eren).

engel-van-hier-en-daar-trotse-moeders-4 engel-van-hier-en-daar-trotse-moeders-5

Wat je eigen visie ook is over wat er gebeurt ná de dood, ook wanneer er in jouw leven geen plaats is voor een ‘hier en daar’, het is toch een mooi boek voor kinderen waarin je een manier van kijken kunt laten zien, je eigen visie kunt bespreken en het gesprek kunt aangaan over de verschillende visies over leven en dood. Op die manier bied je een kind ruimte om een eigen beeld te vormen wat bij hem/haar past.

Hier vind je een mooi artikel waarin moeder / auteur Adriënne de Jonghe-Rouleau meer verteld >>>>

Engel van Hier en Daar – Adriënne de Jonghe-Rouleau
Bekijk op bol.comIllustraties door Sabine Wisman
Hardcover, 72 pagina’s, uitgeverij Ploegsma
Bestel dit boek hier >>>>

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 17 jaar.

Check Also

Wat moet je kopen voor jouw kind?

Jouw kind is bijna jarig! Erg leuk, maar ook een beetje stressvol, want wat voor …

Share
Share