Marcs grote gevaarlijke tanden [recensie]

Marc kwam uit een familie vol Buitengewoon Gevaarlijke alligators.
Hij joeg iedereen in het oerwoud de stuipen op het lijf.
Daar was hij het allerbeste in.

DSC_0129cweb

Iedere dag begint Marc met zijn schubben te laten glimmen, zijn nagels aan te scherpen en al zijn grote, gevaarlijke tanden te poetsen, om vervolgens iedereen in het oerwoud schrik aan te jagen. Een heerlijk bestaan, vindt hij zelf. Totdat Barry Bever vroeg in de ochtend Marcs valse gebit vindt…

Marc valt ontiegelijk door de mand. Hoe kan hij ooit nog zijn waardigheid terugwinnen?

Recensie
De voorkant trekt mijn aandacht. Lekker vrolijk geel met een leuke, eenvoudige krokodillenkop, die ‘glanst’ ten opzichte van de ‘matte’ achtergrond. Speelse, rode letters met “MARCS GROTE GEVAARLIJKE TANDEN”. Yes, dit boek willen we lezen!

DSC_0134cweb

Ik ben nu al gek op dit boek! We zien in dit boek vrolijke, blije platen met vele kleurtjes. Grote en kleine letters, rechte zinnen en kromme zinnen, verschillende lettertypes, een enthousiaste, speelse manier van schrijven, lekker creatief en anders dan anders! Het verhaal is eigenlijk al net zo ‘blij’ verteld als dat je dat mag verwachten van alle vrolijkheid die we al gezien hadden zonder dat we een woord gelezen hadden.

Marc heeft gevaarlijke tanden, hele gevaarlijke tanden! Iedere dag poetst hij ze, wel minimaal tien minuten lang per tand. Het hele oerwoud laat hij schrikken, angstaanjagend vinden de dieren hem én zijn tanden. Totdat hij, na een lange dag, naar zijn huis in het moeras terug keert en z’n valse (oeps!) tanden uitdoet.

DSC_0133cweb

Hij valt in slaap en… Wat er dan gebeurt houd ik nog even geheim, maar dat het een wijze les is voor de krokodil, dat zul je wel merken! Wat een heerlijk en grappig verhaal is dit!

Niet alleen ik als mama keur dit boek goed, maar ook onze kinderen van 5, 7 én 8 jaar!

Marcs grote gevaarlijke tanden – Jarvis
Hardcover, 32 pagina’s, prentenboek, uitgeverij Lemniscaat
Bestel dit boek hier >>>>

Share

About Redactie

redactie@trotsemoeders.nl'
De redactie van TrotseMoeders schrijft over algemene onderwerpen, vaak op basis van een nieuws uit andere bronnen of persberichten. In deze artikelen worden over het algemeen geen eigen meningen, stellingen of reviews gegeven.

Check Also

Slechter gebit na zwangerschap: hoe zit dat?

Misschien heb je wel gehoord dat zwangerschappen de kwaliteit van de tanden kunnen beïnvloeden. Sterker …

Share
Share