Koos Meinders & Annette Fienieg

De man in de wolken

Als op een dag een vreemdeling het schilderij onder ogen krijgt en er een meesterwerk in herkent dat heel veel geld waard is, verandert alles…

Recensie

Zowel qua verhaal als qua tekeningen is De man in de wolken een prachtig boek. Na het lezen van dit prentenboek liep ik met mijn hoofd in de wolken! Een boek dat je gewoon wilt hebben om het verhaal en om de mooie poëtische zinnen.

Zoals duidelijk blijkt uit de beschrijving van het schilderij en ook aan het einde van het boek.  “Hij wilde het zien zoals hij het altijd had gezien: een landschap zo mooi, zo schitterend leeg, zo moest het geweest zijn toen de wereld begon. Je kon zien hoe alles een vorm en een kleur kreeg in het licht van de opgaande zon.”

Een getalenteerd echtpaar
Het getalenteerde echtpaar Koos Meinderts en Anette Fienieg zijn er echt in geslaagd om een goed en mooi prentenboek neer te zetten. Hij met zijn prachtige verhaal dat eigenlijk voor alle leeftijden geschikt is. Wat bijzonder is, omdat je dat niet altijd tegenkomt bij prentenboeken!

Zij door de duidelijke en heldere tekeningen waar, als je goed kijkt, de vrolijkheid wel vanaf spat. Door de tekeningen krijgt het verhaal een wat luchtiger en grappigere uitstaling. Een knap staaltje werk. Vooral als je merkt dat het schilderij nergens afgebeeld is en je dus je eigen fantasie mag gebruiken om te bepalen hoe dit prachtige schilderij eruit ziet.

De man in de wolken is een boek om thuis (voor) te lezen. Maar ook een boek dat prima geschikt is om in het basisonderwijs te gebruiken om thema’s als bezit, troost, bezwaar en schoonheid aan te kaarten. Zelfs in het middelbaar onderwijs kun je het boek gebruiken om het literatuuraspect omwenteling (chute) te behandelen.
Je merkt het inspiratie genoeg en dat is ook niet verwonderlijk met zo’n prachtig boek. Een aanrader!

De man in de wolken – Koos Meinders & Annette Fienieg
Prentenboek, hardcover, 32 pagina’s, Lemniscaat

Lees ook:
Siebe Schaap wil ook een mensje
Ik wil de maan
Schaapje, schaapje, heb je mooie wol?

Share

About Nikky Lieuw- Schipper

nikky.schipper@gmail.com'
Op dit moment ben ik thuisblijfmoeder. Ik ben moeder van drie kinderen: een jongen en twee meisjes (tweeling). Ik ben gek op lezen, boeken en alles wat met taal te maken heeft.

Check Also

nijntje x rembrandt

Nijntje en Rembrandt zijn niet alleen bekend en geliefd binnen Nederland, maar ook in het …

Share
Share