Eddie, Belle en Flo [recensie]

De oom van Eddie wint een prijs. Tien miljoen euro! Eddie weet wel wat hij daarmee wil doen: gaan studeren en een beroemd geleerde worden. Maar zijn oom denkt daar heel anders over. Hij haalt Eddie juist van school en neemt hem mee op reis. Veel te duur, vindt Eddie. En dan duikt er ook nog iemand op die hen wil bestelen … Gelukkig krijgt Eddie hulp van zijn vriendin Flo en haar hondje Belle, een waakhond eersteklas.

Recensie
Mijn elfjarige dochter heeft Eddie, Belle en Flo gelezen. Het viel me op dat ze aanvankelijk met enige tegenzin aan het boek begon, maar dat ze het uiteindelijk erg leuk vond. Ze heeft me een paar keer vol enthousiasme verteld wat er gebeurde in het verhaal en dat doet ze echt niet altijd.

Ze heeft een verslag gemaakt van Eddie, Belle en Flo (let op: spoilers):

‘Edgar houdt van leren. En zijn beste vriendin is Flo. Edgar zit op school als plots zijn oom Ewald binnenkomt. Hij verteld dat ze 10 miljoen euro hebben gewonnen! Ze gaan op avontuur met Flo. Ze gaan eerst naar het Bilton hotel en daarna naar Parijs. Daar beginnen ze bij de Eiffeltoren en gaan daarna naar een hotel onder de Eiffeltoren.
Maar Eddie ziet overal iemand met een ring om, een euroteken met een hart eromheen.


Als ze uiteindelijk naar een hotel aan de kust gaan, ontmoet oom Ewald een stel. Hij wordt bevriend met ze. Maar Eddie vertrouwt ze niet. Als oom Ewald met de vrouw op pad gaat, gaan Eddie en Flo ze achterna, Belle (het hondje van Flo) blijft in het hotel. Als ze terugkomen met oom Ewald vinden ze een vinger in de koffer waar het geld in zat. Ze vinden de dader die het geld heeft gestolen en gaan naar de politie.
Het boek eindigt met dat ze 10.000 euro krijgen omdat ze het gemene duo hebben gevonden.’


Volgens mij is dit niet een typisch jongens- of meisjesboek, maar zullen zowel meisjes als jongens genieten van Eddie, Belle en Flo. Een beetje gevoel voor humor en open staan voor idiote en absurde situaties is wel noodzakelijk.

Het boek bevat voldoende illustraties om voor jongere kinderen aantrekkelijk te blijven om zelf te lezen. Overigens is Eddie, Belle en Flo ook geschikt om voor te lezen.


Mijn elfjarige zegt: ‘Ik vond dit boek heel leuk. En heel grappig. Eerst leek het me een niet zo heel leuk boek, maar ik vond het uiteindelijk toch heel leuk.’ Een aanrader dus!
En een leuk thema om over na te denken, wat zou je doen met 10 miljoen?

Eddie, Belle en Flo – Inga Mol
Kinderboek, hardcover, 166 pagina’s, Uitgeverij Clavis
Bestel ‘Eddie, Belle en Flo’ hier >>>>

About Isolde

isolde@hupemail.nl'
Werkende moeder van twee dochters (11 jaar en 15 jaar) met thuis ook nog een gezellige beestenboel. Ik hou van lezen en muziek, yoga houdt me met beide benen op de grond en ik haak/maak graag de meest rare wezens in opvallende kleuren.

Check Also

Zelf leren lezen met Stink AVI’s

Echt leren lezen is vooral oefenen. Eerst met letters en klanken, daarna met woordjes. Voordat …