Verleiding – De Royals deel 1 [recensie]

Ella is een overlever: als stripteasedanseres knoopt ze sinds haar moeders overlijden de eindjes aan elkaar. Ze is vastbesloten niet in de goot terecht te komen.
Dan verschijnt Callum Royal, steenrijke vader van vijf onweerstaanbare zoons, ook Callum is vastbesloten: hij zal Ella uit haar armoede verlossen en neemt haar mee naar zijn magistrale landgoed.
Bij de Royals wacht Ella echter een ijskoude ontvangst. De jongens moeten niets van haar hebben, maar haat en vurige liefde liggen dicht bij elkaar.

Recensie
Verleiding stond al even op mijn ’to be read’-lijstje en heb het dan ook dankbaar ontvangen om te mogen recenseren. Het boek vond nog een plekje in de auto richting Frankrijk en op een zonnige donderdagmiddag ben ik begonnen, om het nog geen 24 uur later uit te hebben. Op facebook en instagram had ik al verschillende enthousiaste recensies en reacties op het boek gezien en was erg benieuwd.

In het begin moest ik even wennen aan Verleiding. Ik had een ander verhaal verwacht, in de sfeer van ‘De Jewel‘, maar heb denkelijk een paar boeken met elkaar verward. Toen ik de verwarring in mijn hoofd eenmaal achter me had gelaten, heb ik me volledig overgegeven aan de verleidingen die de Royals te bieden hebben …

 
Ik lees graag young adult. Ik vind het leuk om een beeld te krijgen van de boeken die mijn oudste van vijftien met veel plezier leest. Daarnaast zijn het vaak goede en leuke verhalen. Dat young adult zich primair op pakweg dertien-tot zestien-/zeventienjarigen richt, wil namelijk niet zeggen dat de verhalen niet ook voor ouderen leuk zijn. Ik vind young adultboeken vaak bijzonder origineel, goed geschreven en overall aantrekkelijk. Er worden geregeld actuele en gevoelige thema’s aan de orde gesteld op een manier waar boeken voor volwassenen nog wel een puntje aan kunnen zuigen. Young adult heeft absoluut diepgang.
Onderduiken is niet zo erg. Als je wegvlucht, blijf je in elk geval leven en kun je een andere keer weer vechten.’

  

Verleiding is young adult, dat blijkt uit alles: de leeftijd van de hoofdpersonen, de setting op een highschool en beginnende verliefdheden en relaties. Toch heeft het boek een adviesleeftijd van zestien jaar gekregen, dit vanwege de soms wat expliciete seksscènes. Tja, iedereen moet het voor zichzelf beslissen, maar ik heb er geen problemen mijn vijftienjarige dochter dit boek en de vervolgen te laten lezen. Zo heel ver vond ik het nu ook weer niet gaan. Ik heb haar vorig jaar ook de ‘Did I Mention’-serie laten lezen, waarvan ik zelf aanvankelijk nogal schrok van het enorme alcohol- en drugsgebruik van de hoofdpersonen.
Ik snap echter wel dat sommigen er daarom naar neigen om dit boek eerder als new adult dan als young adult te bestempelen, al zou ik het zelf toch op het laatste houden.

En verder kan ik me alles voorstellen bij het enthousiasme over Verleiding op internet! Het is een vlot en verleidelijk verhaal. Echt met jongeren in de hoofdrol, dus dat moet je leuk vinden (maar dat vinden pubers wel), maar voor de ouderen onder ons absoluut een guilty pleasure om een paar uurtjes bij weg te dromen. Want Ella is een meisje dat eerst de eindjes aan elkaar moet knopen en slechts met heel veel kunst- en vliegwerk het hoofd boven water kan houden en kan dan opeens in luxe kan baden in een omgeving waar velen van ons alleen maar over kunnen dromen.

  

En de broertjes Royal, tja … dat zijn vijf horken eerste klas, vooringenomen, verwend en onbeleefd. Maar tegelijkertijd superaantrekkelijk en alle meisjes zijn verliefd op ze. Bad boys op en top. En wie nu de ergste is, Reed of Gideon of Easton of toch de tweeling Sawyer en Sebastian …, ik weet het niet …
De appel bungelt voor me, verlokkelijk rood en heerlijk sappig, maar net als in het sprookje is Reed Royal de schurk die zich heeft vermomd als de knappe prins. Als ik een hap van hem zou nemen, zou dat een enorme fout zijn.’

Ondertussen zijn de onderlinge verhoudingen, zowel binnen het gezin Royal als daarbuiten, bijzonder interessant. Net als je denkt dat je het een beetje door hebt, doet zich weer een nieuwe ontwikkeling voor.

Via de site van de uitgever kan je het eerste hoofdstuk vast lezen.

Verleiding is echt een aanrader. Het verhaal leest heel vlot, het is smeuïg en zindert van de (seksuele) spanning. Het eind is zo open, dat wachten tot eind oktober 2017 als het tweede deel uitkomt best lang is …

Verleiding – De Royals 1 – Erin Watt
Young adult, paperback, 352 pagina’s, Uitgeverij De Fontein
Bestel ‘Verleiding’ hier >>>>

Alle boeken uit de serie De Royals vind je hier >>>>

 

Share

About Isolde

isolde@hupemail.nl'
Werkende moeder van twee dochters (11 jaar en 15 jaar) met thuis ook nog een gezellige beestenboel. Ik hou van lezen en muziek, yoga houdt me met beide benen op de grond en ik haak/maak graag de meest rare wezens in opvallende kleuren.

Check Also

Mijn jaar na jou

Als je zou kunnen sterven van schuldgevoel, dan zou ik dood zijn. Zoals ook eigenlijk …

Share
Share