De kleine kerstkoning

Een verhaal over een bijzonder kindje dat meer dan 2000 jaar geleden werd geboren in een stal.

Recensie
Een prachtig kinderboek over hoe Jezus geboren werd. De kleine kerstkoning is op een leuke manier geschreven én getekend. Het verhaal gaat over een klein koninkje die hoog in de wolken woonde. De engelen waren zijn vrienden, maar hij had helaas geen mama en papa. De kleine koning ging op zoek naar een mama. Al snel had hij haar gevonden. Maar hij mocht nog niet naar haar toe. Het wachten duurde lang, maar uiteindelijk mocht hij naar de aarde toe. En zo kwam hij in de kribbe, waar Maria en Jozef waren. Jezus was geboren!

Het leuke aan dit verhaal vind ik dat het op een kinderlijke manier is geschreven. Het is een bijbel verhaal, maar geen zwaar en langdradig verhaal. Er is hier goed over nagedacht, wat kinderen leuk vinden aan een verhaal. De tekeningen zeggen al genoeg, en zijn duidelijk en kleurrijk getekend. Daarnaast is verhaal kort en krachtig.

Het enige minpuntje vind ik dat Jezus van een ster afglijd en zo naar de kribbe toegaat. Daarmee is Jezus in het boek geboren. Terwijl Maria wél een dikke buik heeft. Mijn zoon is er nog niet over begonnen. Maar ik weet bijna zeker dat ik een keer de vraag krijg; “De baby zit toch in de buik van Maria? Waarom glijdt Jezus dan van de ster af?” Zelf weet ik het antwoord ook niet, dus we zien dan wel hoe we dat gaan proberen uit te leggen.

De kleine kerstkoning – Erik van Os & Elle van Lieshout
Prentenboek, hardcover, 24 pagina’s, Gottmer
Bestel dit boek hier via Bol.com>>

Lees ook:
Dikkie dik viert Kerstmis
De kleine kerstman gaat op reis
Vrolijk kerstfeest, Paultje!

About Rolanda

rolanda@casema.nl'
Moeder van 2 kinderen; een dochter van 5 jaar en een zoon van 7 jaar. Alweer bijna 4 jaar schrijf ik voor TrotseMoeder.nl. Ik vind het dan ook super dat ik op TrotseMoeders.nl mijn grote hobby schrijven volop kan vervullen.

Check Also

Prachtige kerstboeken van Matt Haig

Matt Haig schrijft bijzondere boeken voor volwassenen, maar ook prachtige kinderboeken. Zo zijn de “kerstboeken” …