Sinterklaas en de pepernoten muziekmix vol.1

Ik word later Zwarte Piet van Djumbo is één van de nummers die te zien en te horen is op de DVD Sinterklaas en de Pepernoten Muziekmix vol.1

Sinterklaas pepernoten muzie, vol 1Waar komen toch al die coole Sinterklaasliedjes vandaan? De kinderen in de nieuwe DVD Sinterklaas en de Pepernoten Muziekmix gaan op onderzoek uit. En wat ze ontdekken, had nooit iemand kunnen voorspellen. Van de makers van de meest succesvolle Nederlandse Sinterklaas filmreeks komt nu een DVD met de leukste hits uit de films: Sinterklaas en het Geheim van het Grote Boek, De Verdwenen Pakjesboot, Het Pakjes Mysterie en Het Raadsel van 5 December, inclusief videoclips en de nieuwste nummers uit de bioscoopfilm van 2013. Dus kijk, zing en swing mee op de coolste Sinterklaassongs, met o.a. Gerard Joling, Lisa, Amy en Shelley, Gebroeders Ko, Joris en Boris en nog veel meer!

Recensie:
Een Sinterklaas DVD roept mijn dochter enthousiast uit, dus hup… openmaken, televisie aan en in de DVD-speler stoppen. We gaan er eens lekker voor zitten. Tante Til (gespeeld door Hetty Heyting) verschijnt in beeld en staat op een podium. Er is een echt Sinterklaasfeestje georganiseerd en ze kondigt het eerste optreden aan. De drie meiden van Djumbo komen op het podium en zingen het nummer Ik word later Zwarte Piet. Ze staan lekker te swingen op het podium en mijn dochter staat al dansend voor de tv. Het swingen houdt ze ook het volgende nummer van Diego vol. Op het raadsel van 5 december danst ze haar eigen – ter plekke bedachte – dans. Daarna heeft ze het wel een beetje gehad met het dansen en vraagt ze zich af of er ook nog iets gaat gebeuren of niet… Haar enthousiasme van het begin neemt af wanneer blijkt dat de DVD alleen vol staat met moderne Sinterklaasliedjes. We laten de tv aan staan en ze gaat lekker spelen, af en toe een blik werpend op de beeldbuis. De muziek vindt ze wel erg leuk en ik moet eerlijk bekennen dat ik het ook wel gezellig vind om voor de verandering eens wat anders dan Sinterklaas kapoentje, gooi wat in mijn schoentje te horen.

Sinterklaas en de pepernoten muziekmixOp de DVD tref je de nummers van de Sinterklaasfilms van afgelopen jaren aan. Denk hierbij aan optredens van Djumbo, het trio Lisa, Amy en Shelley, Joris en Boris en Gerard Joling. De meeste nummers worden overigens gezongen door niemand minder dan Coole Piet Diego. Naast de hoofdfilm, bevat deze DVD ook bonusmateriaal, waarbij je kunt genieten van diverse videoclips van Diego en Patricia Paay, Frans Bauer en Gebroeders Ko en Diego.

Wanneer je de afgelopen jaren de Sinterklaas films hebt gezien, zullen de nummers je bekend voorkomen en is deze DVD vast leuk om op te zetten. Persoonlijk vind ik het jammer dat de makers er niet iets meer energie in hebben gestoken om er een echt verhaal om heen te bouwen. Dit is nu nauwelijks aanwezig; Sinterklaas verrast twee kinderen met een muziekfeest, maar dat is totaal ondergeschikt in het geheel. Afgezien van het liedje van Djumbo, zijn de andere nummers ook niet echte lekkere dansnummers, dus daarvoor hoef je de DVD ook niet op te zetten. Het idee van een verzameling van alle nummers uit de films over Sint vind ik leuk, maar ik denk dat ze beter hadden kunnen kiezen voor een CD. Nu staat de televisie aan, terwijl er nauwelijks gekeken wordt. Verwacht dus geen nieuwe film met de goedheiligman in de hoofdrol, maar  moderne Sinterklaasliedjes om naar te luisteren.

BESTEL SINTERKLAAS EN DE PEPERNOTEN MUZIEKMIX VOL. 1 HIER >>>>

About Irene Kalsbeek

ickalsbeek@gmail.com'
Trotse, alleenstaande mama van een dochter van acht. Hobby's: wandelen, lezen, creatief bezig zijn, scrappen, koken... en een passie voor schrijven! Twee dagen per week ben ik op school te vinden als overblijfmedewerkster bij de Tussenschoolse Opvang.

Check Also

Nu uit op DVD: De Inspirator

De film De Inspirator heb ik helemaal gemist in de bioscopen, maar toen ik er …