De stenen moppentapper – Geronimo Stilton

Screenshot 2014-04-13 at 18.21.52Lachen vergaat de Oerknagers op moppenfestival! Na lang zwoegen is Geronimo eindelijk klaar met het ontcijferen en overtypen van een mega-maf verhaal dat lang geleden (in de oertijd om precies te zijn) door zijn verre voorknager Geronimo Stilstone in een stuk steen gebeiteld werd!

Recensie

De Stenen Moppentapper is alweer het zesde deel uit de serie ‘Oerknagers’ van uitgeverij De Wakkere Muis. Mijn zoon had de eerdere delen niet gelezen, maar dat maakte niet uit, want alle delen zijn los van elkaar te lezen.

Screenshot 2014-04-13 at 18.33.42De serie “Oerknagers” speelt zich af in de prehistorie en zal alleen daarom al veel kinderen aanspreken. Bijna alle jongetjes (en soms ook meisjes) maken wel een periode door waarin ze gefascineerd zijn door dinosauriërs en een verhaal wat zich in die tijd afspeelt, is natuurlijk alleen daarom al leuk om te lezen.

Screenshot 2014-04-13 at 18.33.24Mijn zoon (7) geeft hier zijn samenvatting van “De Stenen Moppentapper“: “Het boek gaat over Geronimo Stilstone. Hij woont in een dorpje in de Oertijd, Rotsfort. De Stenen Moppentapper is een beker van goud en Sjaggy Grumpf lacht nooit en de eerste die Sjaggy Grumpf laat lachen krijgt de Stenen Moppentapper. Dan wordt de beker gestolen en iedereen denkt dat Geronimo Stilstone de dader is. Maar de speurneus van Rotsfort komt er achter dat dit niet waar is want de pootafdruk is te groot.”

Ik merkte dat mijn zoon wat moeite had om in het verhaal te komen, terwijl hij andere boeken van Geronimo Stilton vanaf de eerste bladzijde niet meer weg wil leggen. Maar toen hij eenmaal een stuk gelezen had, sprak het hem wel erg aan.

Ook dit boek is weer voorzien van mooi vormgegeven woorden en kleurrijke illustraties wat het een aantrekkelijk boek maakt, ook voor kinderen die niet zo van lezen houden.Screenshot 2014-04-13 at 18.33.10

De mening van mijn zoon (7): “Ik vond het een leuk boek omdat het met speuren is en omdat het in de oertijd is. Het grappigste moment vond ik toen iedereen dacht dat Geronimo Stilstone de stenen moppentapper had gestolen en hem met dinosaurus eieren ging bekogelen.

De Stenen Moppentapper – Geronimo Stilton
Deel 6 uit de serie “Oerknagers”
Hardcover, 128 pagina’s, De Wakkere Muis
Bestel dit boek hier >>>>

Screenshot 2014-04-13 at 18.34.01

 

About Karina Ahles - Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 17 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 14 jaar.

Check Also

Het Dikke Dino-boek

Het Dikke Dino-boek…. geen boek over een Dikke Dino, maar een indrukwekkend dik boek over …