“pretpark”

“We zijn er bijna, we zijn  er bijna maar nog niet helemaal!” klinkt het luidkeels in een auto volgeladen met drie kinderen, vier volwassenen, tassen vol lekkers, kussens en knuffels, de top 40 draait de vrijdagmiddag hits en inderdaad, we zijn er bijna. Want we gaan een weekendje “pretparken” Yeah!!!

De “grote” zomer vakantie is begonnen , dus aan attractieparken ontkom je (bijna) niet, en so what want laten we eerlijk zijn…wie herinnert zich “de kadetjes met vlokken ” voor onderweg nou niet? De pakjes drinken en ja zelf zongen we ook luidkeels “we zijn er bijna”. Enfin nu ben ik degene die voor de kadetjes en het drinken moet zorgen, en zoals ik net al zei, bepakt en bezakt gaan wij ons weekend tegemoet.

Eenmaal gearriveerd gaan we ons inchecken om ons vervolgens (drie uur later) ons in het huisje te installeren, na helemaal ons plekje te hebben gevonden vervolgen we ons pad weer richting “pretpark”.

“Mama ik wil in de autootjes ” zegt mijn mini man “Tuurlijk lieverd laten we daar heen gaan”. Op onze weg naar de autootjes staat natuurlijk niet een rij, nee, er staat een rij met hoofdletter R, zo een die wij grote mensen kennen als een giga file….Hey maar nou en, het is vakantie en we hebben nog het hele weekend. Dus allemaal chill in de rij. We kijken een beetje om ons heen, kletsen wat en kijken naar de andere kindjes die uit de attractie komen…. Huilen, stampen gillen, rood aanlopend….”Nee ik wil er niet uit”…. nog een keer…. en mijn miniman observeert alleen maar…..

Dan is het zijn beurt , en ook weer om uit te stappen, ik zie hem kijken naar mij, naar de attractie, en jawel ook ik mag een “one man show” meemaken, met een rood aanlopend minimannetje en zelf ook redelijk “donkerroze” probeer ik hem te sussen met zachte lieve woordjes. Die niet tot mijn miniman doordringen….. en ook niet op de rest van de minimensen. Zucht….

Nadat de rust is wedergekeerd en iedereen uitgespeeld is, is het tijd voor het avondeten, want na het avondeten staat er ook wat leuks op het programma. De Bingoavond!

Persoonlijk ben ik meer van het yathzeeën maar ach zo een avondje is ook leuk en gezellig.Een ruime hal met voorin een groot podium word “mijn” sportzaal deze avond. De eerste 15 min gaan vlekkeloos, de jonge hosten vermaken de kinderen prima met allerlei leuke liedjes en dansjes, GE WEL DIG ! De bekende knuffels van het park laten zich nog even zien en het programma voor de volgende dag word doorgenomen. Dan begint de bingo, dan beginnen er steeds meer kindjes rond te rennen, dan beginnen er steeds meer ouders te “ssshhhttten” steeds meer ouders staan op om achter hun kinderen aan te rennen, zo ren ik en vlieg ik vrolijk met de rest van de ouders mee, ik zou niet weten of ik een bingo heb gescoord, maar wel mijn kindjes.

Na twee van deze dagen en avonden ben ik moe, maar heel erg gelukkig als twee vrolijke, ondeugende, toetjes bij ons komen met een tekening. “papa, mama voor jullie, dank jullie wel….. Wanneer gaan we weer?”

Share

About Tania

tsilvamorin@hotmail.com'
Hoi hoi , Ik ben Tania, trotse moeder van twee kinderen en schrijfster van het boek "welkom in de wereld van mama". Ik geniet volop van mijn kinderen, mijn mooie grote man , mijn gouden draadjes , mijn lieve vrienden en familie.Lekker eten en droge witte wijn (prosecco mag ook ) ontbreken ook niet op mijn lijstje ; ). Ik heb een leven vol verhalen,gebeurtenissen, en avontuur waar ik nog heel lang mee zou willen leven.

Check Also

Op zoek naar een budget vriendelijke reis? Zoek niet langer: ga naar de Waddeneilanden!

Nieuwe culturen ontdekken en onvergetelijke ervaringen opdoen. Het hoeft allemaal niet veel te kosten, op …

Share
Share