Mijn vader, opa Jan voor mijn kinderen, kan erg goed koken. Hij kan zelfs een hele Indonesische rijsttafel maken, wanneer hij daar de tijd voor heeft. Voor een ‘door-de-weekse’ maaltijd koos hij rendang-vlees met boontjes, voor mijn moeder maakte hij de vegetarische variant. Hier het recept:
Nodig
1 doosje sajoer boontjes
1 doosje rendang vlees. (Beide conimex)
500 gram boontjes
Varkenslappen in kleine stukjes of
Vegetarische reepjes
Teentje knoflook fijngesnipperd
1 ui grof gesneden
150 gram champignons in grove stukken.
Atjar en kroepoek.
Bereiding:
De hele boontjes bijna gaar koken.
Sajoer boontjes aanmaken met warm water en door de boontjes doen. Deze nog 10 minuten zachtjes doorkoken.
Vlees of vegetarisch product aanbakken in wat olie en na een paar minuten de knoflook, ui en champignons erbij doen en nog 10 minuten zachtjes laten pruttelen, en de aangemaakte rendang vlees toe.
Rendang vlees kan ook voor de vegetariër, want de ingrediënten zijn kruiden.
Kook 2 mie-nestjes per persoon.
Daarbij kun je nog kroepoek en atjar eten.
Smakelijke groeten van Opa Jan
Voor meer recepten, klik hier >>>>