Circus Pientje

Kleine Pien wil bij het circus. Zo verschrikkelijk graag! Ze wil bij de acrobaten. Alleen… haar benen werken helemaal niet mee vandaag. Ze moet eens even met ze praten. “Luister, benen! Nou de lucht in en daar blijven. Hop!” Daar gaan ze. Au! Pientje stuitert keihard op haar kop.

Er gaat wel eens iets mis als Pientje een circusact uitprobeert. Maar ze blijft oefenen en met een beetje hulp van papa, Ayaan de kat en de stofzuiger kan ze al gauw een hele voorstelling geven.

Vijf grappige verhalen op rijm van Marjet Huibers, die voor Aadje Piraatje een Zilveren Griffel kreeg, met levendige illustraties van Hanneke de Jager, met stofjes, knoopjes en strikjes.

Recensie
Een boek met vijf verhalen die samen eigenlijk één groot circusavontuur beschrijven. De verhalen kun je heel goed los van elkaar lezen en je kunt dan kiezen uit verschillende circusacts.

Wil je de acrobaat zien of toch liever de stoere dierentemmer? Wil je liever dubbel van het lachen liggen om de clown of ben je dol op paarden die kunstjes kunnen doen? Een olifant mag natuurlijk ook niet ontbreken aan het circus, dus die is ook van de partij.

Maar eigenlijk is de kans groot dat je het hele boek achter elkaar uitleest, want de verhalen en de prenten houden je aandacht absoluut vast!

De op rijm geschreven avonturen lezen erg prettig voor en de prenten zijn een genot om naar te kijken. Kleurrijke, maar vooral ook levendige prenten geven het circusleven goed weer.

Stofjes en knopen geven de illustraties dat levendige beeld en naast dat het gewoon een supermooi effect geeft, is het ook nog eens leuk om te bekijken wat er allemaal gebruikt is om deze prenten te maken. Een fantastisch boek voor jong en oud!

Circus Pientje – Marjet Huibers
Prentenboek, hardcover, 24 pagina’s, Gottmer
Bestel dit boek hier via Bol.com>>

Lees ook:
Sofie en de pinguïns
Marie danst
Oskar en de spenenastronaut

About Irene Kalsbeek

ickalsbeek@gmail.com'
Trotse, alleenstaande mama van een dochter van acht. Hobby's: wandelen, lezen, creatief bezig zijn, scrappen, koken... en een passie voor schrijven! Twee dagen per week ben ik op school te vinden als overblijfmedewerkster bij de Tussenschoolse Opvang.

Check Also

Abel en Ad [bespreking]

Mogen een eekhoorn en een rat wel vrienden zijn? Goede vraag… mogen een eekhoorn en …