De kanjerklas

Juf Karin heeft een bijzondere klas. Geen één kind is gewoon. Gelukkig maar. Gewone kinderen zijn zo saai! In dit boek gebeurt van alles waar de kanjers van Juf Karin niet meer van opkijken. Dat Kiara geregeld ontploft en Kai op een wolkje wegdrijft, vinden ze niet zo raar. Maar wat is dat geheimzinnige ding op de schouder van juf Karin? Het groeit maar en groeit maar. En wat zegt de juf rare dingen ineens! Lukt het de kanjers om hun juf en zichzelf te bevrijden?

Recensie:
De kanjerklas
gaat over een klas vol kinderen die allemaal net wat anders dan ‘gewone’ kinderen zijn. Ze hebben gedragsstoornissen of problemen met leren, maar dit is helemaal geen probleem. En waarom zou het dat ook zijn?
Kinderen zijn onrustig, sommigen zien dingen die anderen niet zien, iemand is snel bang en een ander kan zomaar opeens heel erg boos worden. Maar ook met de juf, juf Karin, is opeens iets vreemds aan de hand. En omdat iedereen anders is, valt het eerst ook bijna niemand op.

De kanjerklas is een verhaal vol humor dat op een prettige wijze geschreven is. Volgens mij goed om je kind eens te laten lezen, of het samen met je kind te lezen, om te laten zien dat het helemaal niet erg is dat sommige kinderen wat anders zijn. Dat ze er niets aan kunnen doen over het algemeen.

Leuk detail is dat alle namen in het boek met een K beginnen. Ik begon zelf aan het einde van het boek wel wat last te krijgen van het woord kanjer, dat naar mijn zin wel heel erg vaak gebruikt wordt. Maar ja, alle kinderen zijn bijzonder en het kan geen kwaad om dat te blijven benadrukken!

Er is een tweede deel over de kinderen van de kanjerklas, ‘De wisseltante’. Waarschijnlijk net zo’n zowel leuk, grappig als verantwoord boek.
En op internet is meer informatie te vinden via www.kanjerklas.nl. De auteur, Hilda Algra, is actief op Twitter.

De kanjerklas – Hilda Algra
jeugdboek, hardcover, 48 pagina´s, Juffrouw Emmens
Bestel dit boek hier via Bol.com >>>

Share

About Isolde

isolde@hupemail.nl'
Werkende moeder van twee dochters (11 jaar en 15 jaar) met thuis ook nog een gezellige beestenboel. Ik hou van lezen en muziek, yoga houdt me met beide benen op de grond en ik haak/maak graag de meest rare wezens in opvallende kleuren.

Check Also

Hamstersaurus Rex – Tom O’Donnell

Hij heeft dinotanden, messcherpe klauwen… en een heel zachte vacht! Het is Hamstersaurus Rex, de …

Share
Share