Minder geboortes door crisis?

Over het vierde kwartaal van 2011 rapporteerde het CBS een fors lager aantal geboortes ten opzichte van het vierde kwartaal van 2010. Deze daling was maar liefst 7 procent! Over het hele jaar 2011 noteerde het CBS 179.448 geboortes. Dit is een daling van 2,5% ten opzichte van 2010.

Opmerkelijk is dat deze daling ook in 2012 doorzet. In januari 2012 bleef het aantal geboortes bijna 4 procent achter ten opzichte van een jaar daarvoor (januari 2011). Deze laatste cijfers van het CBS zijn nog niet definitief, maar geven wel aan dat er de afgelopen periode aanzienlijk minder kinderen geboren worden. Het lijkt er dus echt op dat de recessie invloed heeft op het aantal bevallingen. Het vermoeden is dat “starters” het financieel moeilijk hebben op de woningmarkt en daardoor de kinderwens nog even uitstellen.

About Glynnis

glynnisclaver@msn.com'

Check Also

Lieve Syrah [persoonlijk verhaal]

Van harte gefeliciteerd met je verjaardag, liefje. Het is op dit moment exact twaalf jaar …