Punk meets preppy – Fashion Academy 3 [recensie]

Een nieuw seizoen op de Fashion Academy, dat betekent een nieuw thema. Onstuimige punk-outfits gecombineerd met klassieke kostschoolmode – kan het contrast groter zijn? Hoofdrolspelers Tasia en Donny krijgen het voor elkaar om een echte pop-up store op te zetten, waarin de leerlingen hun creaties mogen verkopen.

Tasia’s dromen over de knappe Mano en het hippe winkeltje dat ze met hem Ibiza wil openen, vallen in duigen als hij haar onverwachts dumpt. Dit komt NOOIT meer goed en het liefst gaat ze ook METEEN van school af.

Donny heeft helemaal geen tijd om te dromen. Urenlang zit hij achter zijn computer te werken aan het ontwerp van zijn fashion game. En de pitch voor de beste pop up winkel wil hij ook winnen!

Recensie
Mijn dochter van inmiddels elf heeft een aantal maanden geleden de eerste twee delen van de serie ‘Fashion Academy’, Flamenco meets flowerpower en Sport meets safari, met veel plezier gelezen. Met veel enthousiasme heeft ze dan ook het derde deel Punk meets preppy in ontvangst genomen.

 
Hieronder vertelt ze waar het boek over gaat en wat ze er van vond (let op: spoilers):

Ik vind de hele serie over Fashion Academy heel leuk. Deze keer staat het in teken van Punk meets Preppy. De hoofdrollen zijn Tasia en Donny. Donny heeft de geheime opdracht.
Tasia heeft een vriendje Mano. Samen met hem wil zij later een hip winkeltje openen. Maar… hij maakt het uit. Tasia wil direct van school af.


Donny is veel te druk met zijn game. In zijn game kan hij alles namaken wat ook in de echte wereld is. Maar hij wil ook de winkel winnen. Met zijn eigen ontworpen kleding.
Uiteindelijk wint het groepje van Donny en Tasia. Zij winnen de pop-up store. Helemaal in het teken van Punk meets Preppy.
Ik vind dit boek heel leuk. Vooral het einde.

Mijn indruk is dat het hier om een serie verzorgde boeken gaat. Ze zijn op mooi glanzend wit papier gedrukt (al leest dat ook weer niet altijd even fijn). Van buiten kan je goed zien om welk deel het gaat, ze hebben allemaal een eigen accentkleur. Punk meets preppy is in het geel uitgevoerd.

Het boek ziet er erg aantrekkelijk uit. Er is voldoende ruimte gereserveerd voor frisse illustraties. Paginagrote illustraties, maar ook kleintjes die de teksten breken en iedere keer passen bij de tekst. Er is echt ook voor detail, zoals je ziet bovenaan ieder hoofdstuk. Maar ook wordt in de lay-out gespeeld met andere lettertypes als er bijvoorbeeld berichtjes uitgewisseld worden.

Volgens mij is Punk meets preppy een geslaagd derde deel uit een serie met veel potentie die makkelijk nog veel meer delen kan krijgen (helaas lees ik bij de uitgever dat er ‘maar’ vier delen komen). De setting van een school met een campus waar leerlingen verblijven is volgens mij een concept dat voor veel kinderen interessant is en tot de verbeelding spreekt. Dat er elke keer weer vergelijkbare situaties zijn, zoals de geheime opdracht, maakt de boeken extra leuk. Het vaste thema is uiteraard mode. Veel meiden zullen de serie met veel genoegen lezen in de komende jaren. Simone Arts heeft meer boeken geschreven, zoals je hier kunt zien.

Punk meets preppy, Fashion Academy 3 – Simone Arts
Jeugdboek, hardcover, 144 pagina’s, Uitgeverij Holland
Bestel Punk meets preppy hier >>>>

About Isolde

isolde@hupemail.nl'
Werkende moeder van twee dochters (11 jaar en 15 jaar) met thuis ook nog een gezellige beestenboel. Ik hou van lezen en muziek, yoga houdt me met beide benen op de grond en ik haak/maak graag de meest rare wezens in opvallende kleuren.

Check Also

De Wolventemmer, Opgejaagd – jeugdboek Barbara Jurgens

Als wolventemmer is het Runa’s taak om de bedreigde wolven uit Italië naar een veilige …