Tafels oefenen met de Gorgels van Jochem Myjer

Bekijk op bol.comMet dit spel oefenen kinderen spelenderwijs de tafels 1 tot en met 12. Ze kunnen het alleen spelen, maar ook met z’n tweeen. Met de spelborden waar de tafels op staan, een uitwisbare stift, een dobbelsteen en een controlevel kunnen kinderen aan de slag. Leuk om te doen en leerzaam bovendien.

Recensie
Tafels oefenen…. zelf heb ik ze nooit geautomatiseerd (gelukkig kan ik snel rekenen). Mijn oudste zoon heeft er ook moeite mee, mijn jongste had in no-time alle ’tafeldiploma’s’. Tafels leren, automatiseren, is voor het ene kind beter te doen dan voor het andere. Mijn dochter heeft er ook erg veel moeite mee, en aangezien ze nog op de basisschool zit, wordt ze regelmatig met deze achterstand geconfronteerd.

Ondanks dat ze regelmatig vellen vol sommen maakt, en ik haar willekeurige tafels overhoor, blijft het maar niet “plakken”. Gelukkig zijn er tegenwoordig andere methodes om te leren dan het ‘ouderwetse stampen’ wat niet voor ieder kind werkt.

Een van die methodes is Tafels oefenen met de Gorgels, en ik moet zeggen dat de diepe zucht wanneer ik zeg dat we tafels gaan oefenen, wegblijft bij mijn dochter wanneer ze het met dit spel kan doen! Uitgeverij Zwijsen heeft goed door dat met plezier leren een stuk leuker is! En wanneer iets leuk is, wordt het vaker gedaan en heeft het ook meer effect.

Met deze methode kunnen mijn dochter en ik samen oefenen, maar ze kan ook alleen aan de slag. Door de uitwisbare stiften kunnen de tafels keer op keer geoefend worden en er is ook een mogelijkheid om de voortgang bij te houden. Wat ik ook erg goed vind, is dat de tafels van 11 en 12 meegenomen worden. Zéker die van 12 is handig om paraat te hebben!

Leren met plezier, wat heerlijk dat kinderen daarbij geholpen worden door zulk leuk “Gorgels” oefenmateriaal. Zo kunnen we in de zomervakantie ongemerkt blijven dooroefenen!

De Gorgels – Tafels oefenen, bestel je hier >>>>

 

About Karina Ahles - Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 17 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 14 jaar.

Check Also

Disney – mijn eerste woordjes

Disney en kinderen, het lijkt een combinatie die vanzelfsprekend is. En nu is er, volgens …