Salted Caramel Mocha is een koffie met de combinatie van zout en zoet. Voor mij een geheel nieuwe ervaring, maar het smaakte heerlijk, moet ik zeggen. En nu het herfstweer niet meer te ontkennen valt, wil ik graag het recept voor deze koffie met jullie delen. Eenvoudig te maken, en echt verrassend lekker!
Nodig (per persoon):
• Een kopje SENSEO® Strong koffie
• 2 eetlepels cacaopoeder
• Snufje zeezout
• 120 ml melk
• Extra melk om op te schuimen
• 100 gr suiker
• 3 eetlepels gezouten roomboter
• 60 ml slagroom (niet geklopt), op kamertemperatuur
• Extra zeezout en karamelsaus ter decoratie
Bereiding:
Begin met de karamelsaus. Doe de suiker in een middelgrote pan met dikke bodem en verhit op matig vuur, totdat de suiker smelt en amberkleurig wordt. Doe de boter bij de suiker en laat deze al roerend smelten. Voeg de slagroom toe en roer met een garde tot de karamel mooi egaal is. Haal van het vuur en laat afkoelen.
Doe de karamelsaus, het zeezout en de cacaopoeder in een groot glas. Schenk er een vers gezette SENSEO® Strong koffie bij.Verwarm de melk (in een steelpan of de magnetron) en schenk bij het koffiemengsel.
Doe de extra melk in de SENSEO® melkopschuimer en klop warm melkschuim. Schenk over de koffie en decoreer met extra karamelsaus en een paar korreltjes zeezout. Helemaal lekker is het natuurlijk wanneer je er een paar blokjes zachte karamel-fudge bij serveert….