Thomas de stoomlocomotief – Krakende Cranky DVD

Thomas is een jonge locomotief die regelmatig in de problemen komt. Samen met zijn vriendjes beleeft hij leuke maar soms ook spannende avonturen. In dit nieuwe avontuur Krakende Cranky kun je genieten van 4 verhalen over deze vrolijke stoomlocomotief. Zo ga je mee met Thomas als hij de post bezorgt, zie je wat er gebeurt als Cranky en Thomas allebei de sterkste willen zijn en krijgt Thomas de leiding.  En je ziet dat Thomas en zijn vrienden ook heel goed kunnen plagen.

Recensie
Mijn zoon van 3,5 jaar heeft een tijdje geleden voor het eerst een film gezien van Thomas de stoomlocomotief en is sindsdien een “groot” fan van deze vrolijke en ietwat ondeugende trein. Hoe leuk is het dat we nu samen de nieuwste dvd van Thomas mogen testen. Bij het openmaken van de verpakking komen we een leuke verassing tegen, er zit een poster bij waarop alle vriendjes van Thomas staan. Die krijgt een mooi plekje op zijn kamer! Als we de dvd opstarten kunnen we kiezen uit, alles afspelen of 1 van de 4 filmpjes selecteren. We beginnen bij het eerste filmpje.

Deze gaat over Thomas en Cranky. Ze willen graag allebei de sterkste zijn en dagen elkaar uit om steeds zwaardere objecten op te tillen of voort te duwen. Maar dan gaat het vreselijk mis en breekt de takel van Cranky. Thomas beseft zich dat het niet zo’n goed idee was om de sterkste te willen zijn. Nu worden alle ladingen niet op tijd bezorgd. Zo snel als hij kan haalt hij de onderdelen op waarmee Cranky weer kan worden gerepareerd. En zowel Thomas als Cranky realiseren zich dat het niks uit maakt wie de sterkste is, maar dat ze beide hun eigen kwaliteiten hebben.

In het tweede filmpje krijgt stoomlocomotief james een opknapbeurt. Zijn oude verflaag wordt verwijderd zodat er straks weer een mooie nieuwe rode verflaag overheen kan. Maar eerst moet er een roze laag worden aangebracht die de regen tegen houdt. Maar dan komt de conducteur die vraagt aan James om zijn nichtje en haar vriendinnen op te halen van het station. Maar James schaamt zich verschrikkelijk, want de rode laag verf is nog niet aangebracht. Nu lacht vast iedereen hem uit. En inderdaad waar james bang voor was gebeurt… Alle andere treinen lachen hem uit. Maar het nichtje van de conducteur vindt dat James er prachtig uit ziet, roze is haar lievelingskleur!

In filmpje 3 mag Thomas het baantje van Percy overnemen. Percy brengt elke ochtend de post rond, maar hij is ziek en daarom mag Thomas het overnemen. Thomas is zo enthousiast dat hij niet wil luisteren als Percy hem uit wil liggen hoe hij de post moet bezorgen. Vol enthousiasme begint Thomas de volgende ochtend al heel vroeg met het bezorgen van de post. Hij vind het zo leuk om te doen, dat hij zijn stoomketel flink laat fluiten, met als gevolg dat iedereen al heel vroeg wakker wordt… Dat wordt hem niet in dank afgenomen. Thomas beseft zich dat hij beter had moeten luisteren naar Percy.

In het laatste filmpje krijgt Thomas een dag de leiding over de werkplaats. Wat is hij trots! Maar hij luistert niet goed naar de aanwijzingen van de conducteur en daardoor gaan er die dag een heleboel dingen mis…

Wat heeft mijn zoontje genoten van de avonturen van Thomas de stoomlocomotief! Ik vind dit ook echt een leuke en leerzame dvd voor zowel peuters als kleuters. En de optie van het afzonderlijk afspelen van de vier filmpjes vind ik een fijne optie.

Bestel de DVD hier >>>>

Share

About Sigrid Metz

sigridmetz@gmail.com'
Trotse "mem" van zoon Niels (okt. 2009) en dochter Rixt (aug. 2012). Zoals de titel "mem"al aangeeft, wonen wij in friesland. Ik ben werkzaam als dierenartsassistente. Genieten doe ik van quality time met mijn gezin , maar ook van heerlijk rustig een tijdschrift lezen of leuke dingen te ondernemen met vriendinnen. Ik hoop dat jullie genieten van het lezen van mijn recensies.

Check Also

Nu uit op DVD: De Inspirator

De film De Inspirator heb ik helemaal gemist in de bioscopen, maar toen ik er …

Share
Share