Pak de dief!

Fien en Sem zitten in de boomhut. Dan zien ze aan de overkant een man. Hij voelt aan de deur van een huis. Ook verstopt hij iets onder een bloempot. Wat is die man van plan? Als hij een ladder uit een bus haalt, weet Fien het zeker: de man is een dief. Wat moeten ze doen?

Recensie
Pak de dief! is een leesboek voor beginnende lezers met pictogrammen en is geschreven op AVI-M3 niveau. Elke zin begint op een nieuwe regel en regelmatig is een woord vervangen door een pictogram. Soms is dit een lang woord, wat lastig te lezen zou zijn voor beginnende lezers, zoals lantaarnpaal of bushalte. Maar soms worden ook korte woorden vervangen door een klein plaatje. Dit maakt het lezen leuk en afwisselend en het boek meteen een stuk kleurrijker. Af en toe staat er een paginagrote prent in het boek, waarop het avontuur goed te volgen is.

Want een avontuur beleven Sem en Fien zeker in Pak de dief! Wanneer ze verkleed als piraten in hun boomhut spelen zien ze een man die zich verdacht gedraagt. Ze besluiten de man in de gaten te houden en dan weten ze het zeker, het is een dief. Maar wat moeten ze nu doen? Kunnen ze de dief stoppen?

Mijn dochter is zelf al erg druk met lezen en leest het meeste uit dit boekje dan ook zelf. Omdat ze echt een beginnende lezer is, zijn sommige woorden nog wat lastig voor haar en daarbij helpen wij haar dan. De pictogrammen vind ze erg leuk en het is ook meteen duidelijk wat er wordt bedoeld. Het verhaal is in vier hoofdstukken opgebouwd, zodat je mooie beknopte stukken krijgt om te lezen voor beginnende lezers. Alleen is het maar de vraag of je kind het boek halverwege weg wil leggen… Maar goed, dan heb je gelukkig altijd papa of mama nog, die dan het verhaal uit kunnen lezen!

Wil je kind meer avonturen lezen over Fien en Sem in de boomhut? Lees dan het boekje Hoog in de Hut van Vivian den Hollander.

Pak de dief! – Vivian den Hollander
Leren Lezen, hardcover, 32 pagina’s, van Holkema & Warendorf
Klik hier om te bestellen via Bol.com >>>

About Irene Kalsbeek

ickalsbeek@gmail.com'
Trotse, alleenstaande mama van een dochter van acht. Hobby's: wandelen, lezen, creatief bezig zijn, scrappen, koken... en een passie voor schrijven! Twee dagen per week ben ik op school te vinden als overblijfmedewerkster bij de Tussenschoolse Opvang.

Check Also

Zelf leren lezen met Stink AVI’s

Echt leren lezen is vooral oefenen. Eerst met letters en klanken, daarna met woordjes. Voordat …