Thea Sisters – Schatjes van schildpadjes

Screenshot 2015-07-10 at 06.57.35Thea Sisters is een populaire boekenreeks voor meisjes van 8 jaar en ouder dat gaat over vijf studentes aan het Topford College op Walviseiland. Deze pittige muizinnen dromen ervan om journaliste te worden. Het leven op het college is altijd spannend: de vriendschappen, de verliefdheden en vele andere dingen die de studentes dagelijks bezighouden. Er is altijd wel wat aan de hand…

IMG_5272De boeken – de meisjesvariant op de boeken van Geronimo Stilton – bestaan uit twee verschillende type boekenreeksen. Je hebt de goedkopere pocketreeks en de hardcover boekenreeks met elk een uitgebreider verhaal. Schatjes van schildpadjes is al weer deel 14 van de pocketreeks van Thea Stilton.

IMG_5273Het boek Schatjes van schildpadjes speelt zich af op het strand van Walviseiland waar zeeschildpadden iedere zomer hun eieren komen leggen. Zij worden bedreigd door een kolonie algen.

De Thea Sisters komen meteen in actie en doen er alles aan om de twee nesten vol schildpadeieren te beschermen. Toevallig is niemand minder dan de beroemde maker van natuurfilms James Kaki samen met zijn assistent op Topford om er les te geven over de kneepjes van zijn vak. Komt dat even goed uit…

Recensie
IMG_5274Mijn oudste twee dochters van 8 jaar en 10 jaar zijn al een paar jaar fan van Thea Stilton en wij hebben dan ook meerdere boeken hiervan in de boekenkast staan. Ze waren dan ook super blij toen zij dit nieuwe boek zagen.

De boeken spreken meisjes altijd erg aan. De roze kaft, de leuke illustratie en de verschillende karakters die de hoofdpersoon meiden hebben, helpen hier aan mee. Ook de verhalen spreken altijd aan. Ook dit boek heeft een verhaal waar mijn meiden van smullen. Het helpen van lieve schattige dieren!

Ook dit boek voldoet volledig aan de verwachting en is geheel in dezelfde lijn van de eerdere boeken geschreven. Alle boeken zijn aparte verhalen en dus goed los van elkaar te lezen. En deze past zeer goed in de rij van de eerdere boeken.

De tekst is zeer makkelijk leesbaar en staat vol met illustraties. Hierdoor is er eigenlijk maar een nadeel te bedenken over dit boek: het is veel te snel uit! Als in super snel uit…

Thea Sisters: Schatjes van schildpadjes – Thea Stilton
Bekijk op bol.comLeesboek, paperback, 128 pagina’s, uitgeverij De Wakkere Muis
Bestel dit boek hier >>>>

About Saray

saray@hupemail.nl'
Met mijn man en onze drie dochters, huisdieren en veel boeken, woon ik in West-Friesland. Ik ben actief in de gemeente waar ik woon, werk fulltime, kook en tuinier graag en ben bovenal moeder.

Check Also

Geronimo Stilton – Een nacht tussen de heksen

Een serie gloednieuwe fantasia-avonturen in een handzaam formaat! Compleet met spelletjes, recepten en Diy’s en …