Speciale Fruittella avond in Burgers’ Zoo [verslag]

Screenshot 2014-08-21 at 16.19.40Naar aanleiding van de winactie op deze website waar drie gezinnen vrijkaartjes hebben gewonnen voor de speciale Fruittella avond in Koninklijke Burgers’ Zoo was Trotse Moeders uitgenodigd om verslag te doen van deze feestelijke avond. En dat is geen straf, zowel niet voor mij als voor mijn tweeling van ruim 7,5 jaar.

We waren nog niet eerder in Burgers’ Zoo geweest, maar hadden wel eerder een prachtig feest georganiseerd door Fruittella meegemaakt, dus we waren erg benieuwd! En net zoals de Glamorous Fruittella Party, was ook dit event weer prima verzorgd. Sowieso kregen alle (honderden!) prijswinnaars gratis entree en konden ze gratis parkeren, maar er was ook een leuke Goodie Bag en wat ik zelf het leukste vond waren de extra activiteiten die speciaal voor deze avond georganiseerd werden. burgers-zoo-jungle Om ons even rustig te oriënteren op een leuke route waarmee we de speurtocht die we mee hadden gekregen konden lopen, gingen we naar de Kids Jungle, een ruime binnenspeeltuin waar de kinderen snel in verdwenen terwijl ik de plattegrond bekeek. Bijna een uur later leek het me toch wel prettig om ook wat dieren te zien, hoewel de kinderen zich ook prima de hele avond in de speeltuin hadden kunnen vermaken!

Na wat gedronken te hebben, kwamen we al bij de eerste extra (en gratis) activiteit uit: een compleet team van professionele grimeurs stond klaar om iedereen die dat wilde, te schminken. Mijn dochter vindt dat geweldig, dus zij werd al snel omgetoverd in een prachtige vlinder (en later kwam ze er achter dat de oranje kleur zelf “licht gaf”. Mijn zoon vind toch echt dat hij te oud is voor dat soort dingen, hij is tenslotte al 7, maar toen bleek dat er meer mogelijk was dan vlinders en tijgers, ging hij ook snel zitten. burgers-zoo Binnen 10 minuten was zijn lieve gezichtje veranderd in een woeste draak, die net gegeten had 😉 Het was zo professioneel gedaan dat verschillende (kleine) kinderen zichtbaar schrokken! Screenshot 2014-08-21 at 16.23.56

En toen (eindelijk) de prachtige dierentuin in. We hadden alle drie een keuze gemaakt voor een gebied wat we echt graag wilden zien, maar het park bleek zo mooi en avontuurlijk, dat we ons plan maar hebben losgelaten en gewoon genoten hebben van alles wat we tegenkwamen.Screenshot 2014-08-21 at 16.25.47

Behalve de speeltuinen her en der en de dieren die in ruime verblijven te zien waren die voor zover ik het als leek kan inschatten, dicht de natuurlijke leefomgeving benaderden, waren er extra “achter de schermen” locaties waar we ook heen zijn gegaan. Screenshot 2014-08-21 at 16.24.37

Zo konden de kinderen een ‘verdovingspijl schieten’ met een blaaspijp en zien wat verschillende dieren zoal eten.

Persoonlijk vond ik het bezoekje aan de dierenartspraktijk erg geslaagd, waar de kinderen met een camera ìn een paprika konden kijken (uiteraard met de nodige uitleg over de onderzoeken die normaal gesproken met die camera uitgevoerd worden. Screenshot 2014-08-21 at 16.25.21 Sowieso waren er in het park verschillende plaatsen waar uiterst vriendelijke mensen met veel kennis en geduld aan volwassenen en kinderen informatie verstrekten. Over vogels, over verschillende skeletten, over van alles en nog wat kon je extra informatie krijgen. Screenshot 2014-08-21 at 16.27.04 Toen Burgers’ Bush in. Indrukwekkend zeg! Een enorm grote omgeving waar je je in een echte jungle waagt, met veel planten, dieren en een warm en vochtig klimaat. Screenshot 2014-08-21 at 16.26.35Screenshot 2014-08-21 at 16.27.15En ook leuke klimbanen voor de kinderen.

Ook de woestijnomgeving was mooi, maar voor mij was het hoogtepunt toch wel de “Ocean”: een omgeving waar je tussen en zelfs onder de vissen kunt lopen. Machtig mooi! Ik ben al dol op het enorme zeeaquarium in het Natuurcentrum van Ameland, maar hier zie je de roggen gewoon over je hoofd heen zwemmen. Screenshot 2014-08-21 at 16.27.50 Ook de kinderen waren onder de indruk en (na de speeltuin) kwam dit voor hen op de tweede plaats. Screenshot 2014-08-21 at 16.26.05 De avond zijn we weer geëindigd in de binnenspeeltuin. Het ging net regenen, dus we hebben daar wat gegeten en de kinderen hebben nog tot 21 uur gespeeld.

Op de terugweg had ik na 5 minuten een slapende draak en een slapend vlindertje achterin de auto! Thuis kunnen we nog weken vooruit met al het heerlijk snoep uit de Fruittella cadeau-tas en kijken we terug op een prachtige avond!

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 16 jaar.

Check Also

Een tegen allen, leven in groep of (bijna) helemaal in je eentje

Ik ben 43 jaar en nog steeds dol op prentenboeken. Jarenlang ben ik juf van …

Share
Share