Met 7 jongetjes naar Marvel Universe Live [verslag]

Na de geboorte van mijn oudste zoon, ging er een nieuwe wereld voor me open. Boekjes vol met allerlei soorten dinosaurussen en boerderijvoertuigen kwamen ons huis binnen. Toen mijn tweede zoon wat ouder werd, maakte ik kennis met de wereld van Marvel. Ik had al wel eens van Spider-Man gehoord, maar superhelden als Iron Man en Captain America waren mij vreemd.

marvel-universe-live-verslag-copyright-trotse-moeders-3
De Hulk! Die kende ik wel, van “vroeger”

Gelukkig weet mijn jongste me steeds alles uit te leggen over deze helden, over hun achtergrond, superkrachten en over hun tegenstanders, schurken zoals Green Goblin en Loki.

marvel-universe-live-verslag-copyright-trotse-moeders-13
Schurk Loki

We hebben ook allerlei films samen gezien. Mijn jongste zoon vindt dat heerlijke mama-tijd en ik geniet altijd wanneer ik iets kan delen met mijn kinderen wat hen interesseert. Om diezelfde reden verheugde ik me erop om samen met hem en een aantal van zijn vrienden naar de show van Marvel Universe Live! te gaan.

marvel-universe-live-verslag-copyright-trotse-moeders-9
Let op de motor, helemaal bovenaan!

Deze show wordt geproduceerd door Feld Entertainment, die ook de schitterende shows van Disney on Ice produceren, dus de verwachtingen waren hoog gespannen!

marvel-universe-live-verslag-copyright-trotse-moeders-2
Overal was van alles te zien, je kunt echt drie avonden gaan en nog zie je niet alles!

De spanning was ook bij de jongens, allemaal ongeveer 10 jaar, te voelen. Wat een gestuiter en wat waren ze druk in de auto… We hebben er ruim twee uur over gedaan om bij Ahoy te komen vanwege de files en er was geen moment rust! Maar… toen we eenmaal zaten en de show begon, bewogen ze niet eens meer. Ademloos en op het puntje van hun stoel hebben ze gekeken.

marvel-universe-live-verslag-copyright-trotse-moeders-6
Niet alleen helden vlogen rond

Eerlijk gezegd was het voor mij ook veel leuker dan ik had verwacht. De show was zo tot in de puntjes verzorgd, dat het een genot was om naar te kijken. Nog nèt iets mooier was om naar de gezichten van de jongens te kijken:

marvel-universe-live-foto-copyright-trotse-moeders
Ademloos, nagel-bijtend, puntje van de stoel…

Het was niet alleen een show vol stunts en visueel spektakel. Er zat ook een heel verhaal achter. Eigenlijk was het alsof je naar een spannende Marvel film zat te kijken, maar dan in het echt. En dezelfde humor die in de films te zien is, was ook hier te zien (en te horen). Zo zei Spider-Man tijdens een gevecht op grote hoogte tegen zijn tegenstander “je ziet er een beetje groen uit” (Green Goblin). Precies de grappen zoals in de films, en precies de grappen die de spanning bij de kijkers even breekt.

marvel-universe-live-verslag-copyright-trotse-moeders-11
Mijn favoriet: Spider-Man. Op z’n kop, in gevecht met Green Goblin

Hieronder een korte samenvatting van het verhaal vóór de pauze, zoals verteld toen de tweede helft begon:

Een heel gebeuren dus, in verschillende delen van de wereld die prachtige vormgegeven werden door decorwisselingen. Het was een echt spektakel, met knallen, vuurwerk, motoren die allerlei stunts deden (erg indrukwekkend) en allerlei Superhelden die uiteraard flink in gevecht gingen met de slechteriken.

marvel-universe-live-verslag-copyright-trotse-moeders-10
Donder en bliksem

Het zag er levensecht uit. Op een gegeven moment was er vlak voor onze neus (we hadden prima plaatsen) een gevecht tussen een schurk en een held met een soort messen als vingers (volgens mijn zoon is dat Wolverine). Het leek echt alsof Wolverine zijn tegenstander doodde met zijn mes-vingers. Heftig hoor!

marvel-universe-live-verslag-copyright-trotse-moeders-12
Volop stunts

Ik merkte wel dat de jongens die ik mee had genomen het allemaal wel spannend vonden, maar niet té spannend. Na afloop zaten ze helemaal vol van alles wat ze gezien hadden en werd het hele verhaal in de auto opnieuw beleefd.

marvel-universe-live-verslag-copyright-trotse-moeders-4
Helden op motoren

En voordat we de auto in gingen, moest er natuurlijk nog geposeerd worden, want wie wil er nu geen superheld zijn?

marvel-universe-live-verslag-copyright-trotse-moeders-1
Mijn helden, na een fantastische avond!
Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 17 jaar.

Check Also

K3 – Vleugels [première-verslag van de nieuwe show van K3]

Het verslag van de première van de nieuwste show van K3: Vleugels komt van mijn …

Share
Share