Casper & Emma: Beste Vriendjes [verslag]

casper en emmaEmma is bijna jarig. Ze wordt vijf. Wat ze het liefste wil voor haar verjaardag is een hond. Maar haar moeder vindt dat ze nog niet groot genoeg is om voor een hond te zorgen. Intussen ziet Casper, net zo oud als Emma, er heel erg tegenop om voor het eerst naar school te gaan. Daar maakt hij kennis met Emma. Ze hebben allebei een knuffel bij zich: Casper een leeuwtje en Emma een konijn.

De twee kinderen sluiten direct vriendschap en de knuffels ook. Op een dag zien Emma en Casper een lieve hond die Bassa heet. Emma is gek op het dier en wil Bassa meteen mee naar huis nemen. Haar konijn ziet groen van jaloezie en verstopt zich. Emma is bang dat ze haar knuffel nooit meer zal zien.

Recensie
Casper gaat voor het eerst naar school en vind het best eng. Maar gelukkig wordt hij al snel de beste vriendjes met Emma. Casper neemt zijn knuffel ‘Welpje’ overal mee naar toe en Emma gaat niet op pad zonder haar knuffel Konijn. We zien hoe de (fantasie)wereld van kleuters eruit ziet, dus ook de knuffels  kunnen praten. Herkenbare situaties komen aan bod;  Emma’s vriendinnetje vind het maar helemaal niks dat Emma nu ineens grote vrienden is met Casper. Ze is duidelijk jaloers op de nieuwe vriendschap van Casper en Emma. Emma daarentegen heeft helemaal niks in de gaten en speelt vrolijk verder met Casper.

casper en emaOp een dag gaat de klas van Casper en Emma naar de brandweerkazerne, om alles te leren over brandveiligheid. En daar grijpt het jaloerse vriendinnetje van Emma haar kans; ze verstopt de tas van Emma (waar ook Emma’s knuffel Konijn in zit). Konijn komt hierdoor op het idee om zich te verstoppen voor Emma. Want ook Konijn is inmiddels jaloers op een hond, waar Emma sinds kort helemaal gek op is. Konijn gaat ervan uit dat Emma beseft hoeveel ze van Konijn houdt, als ze merkt dat Konijn weg is…

Casper & Emma is een leuke en herkenbare film, maar ook een ontroerende en soms zielige film. Op het moment dat Emma begint te huilen omdat Konijn kwijt is, zie ik in de zaal diverse kleuters op de schoot van hun moeder kruipen, die allemaal zachtjes beginnen te huilen. Best wel zielig om te zien. Maar aan de andere kant; het bewijst wel dat de film echt aansluit op de belevingswereld van kleuters. Gelukkig komt alles goed, waardoor de kids na afloop van de film,  toch nog vrolijk de bioscoopzaal uitlopen.

Casper & Emma is zeker een geweldige en herkenbare film voor kleuters, maar ook de wat oudere kinderen zullen deze film erg leuk vinden! Bekijk hieronder de vrolijke trailer:

Share

About Rolanda

rolanda@casema.nl'
Moeder van 2 kinderen; een dochter van 5 jaar en een zoon van 7 jaar. Alweer bijna 4 jaar schrijf ik voor TrotseMoeder.nl. Ik vind het dan ook super dat ik op TrotseMoeders.nl mijn grote hobby schrijven volop kan vervullen.

Check Also

Jippie No More! op het Cinekid Festival en vanaf 13 december in de bioscoop.

Iedere herfstvakantie vindt Cinekid Festival plaats: het grootste kinderfilm- en mediafestival ter wereld. De nieuwste …

Share
Share