Het Kristallen Zwaard – Deel 2 van De Ridders van Fantasia

cover kristallen zwaardTijdens een verlof doet Alquin, Ridder van de Zilveren Roos, een schokkende ontdekking, hij stuit op een dagboek dat zijn leven voorgoed zal veranderen. Het lijkt er op dat zijn moeder toch nog leeft, in het Rijk van de Eeuwige Nacht. In paniek roept hij de hulp in van een mysterieuze oude elfin die hem aanraadt af te reizen naar het duistere Rijk van de Eeuwige Nacht. Maar wat hem daar te wachten staat, overtreft zijn ergste nachtmerries …

Recensie
Het kristallen zwaard is het tweede deel van de serie Ridders van Fantasia, geschreven door Geronimo Stilton.

IMG_2292

Dochterlief van (nagenoeg) negen heeft onlangs het vierde deel, De duistere kroon. Gelukkig kunnen de delen prima los van elkaar gelezen worden. Uiteraard zit er wel een lijn in de opvolgende delen, en is op volgorde lezen leuker, maar zo kan het ook. Voorin het boek word je voorgesteld aan de belangrijkste personages van het boek en ook wordt het eerste deel kort samengevat.

IMG_2293
De serie ‘De Ridders van Fantasia’ is geschreven voor kinderen vanaf een jaar of 10. Het speelt zich af in dezelfde sprookjeswereld vol draken en fantasiefiguren als de serie Fantasia, maar daar zijn de meeste overeenkomsten ook mee genoemd. Kinderen kunnen met deze spin-off serie als ze wat groter worden lekker meegroeien en blijven genieten van de fantasievolle verhalen van Geronimo Stilton.

IMG_2295
Het kristallen zwaard is een lekker dik boek. Het boek is gedrukt in donkerblauwe letters die wel prettig aandoen. Er zijn geregeld afbeeldingen opgenomen, die ook in blauw-wit zijn gemaakt. In het boek staan plattegronden van Fantasia en de gebieden waar Alquin doorheen trekt: het Sterrenrijk en het Rijk van de Eeuwige Nacht.

IMG_2291
Ik vind Het kristallen zwaard een boek zoals ik van Geronimo Stilton gewend ben. Het leest vlot en lekker, het verhaal is spannend en kent een paar leuke verhaallijnen. Dat het boek wat dikker is, is alleen maar fijn. Dan kan er meer verteld worden en kan je je nog wat langer in het verhaal verliezen. Een leuk stoer boek voor jongens en meisjes die er van houden spannende avonturen te lezen.

Het kristallen zwaard – Geronimo Stilton
Bekijk op bol.comTweede deel van de serie Ridders van Fantasia
Jeugdboek, hardcover, 308 pagina’s, uitgeverij De Wakkere Muis
Bestel dit boek hier >>>>

IMG_2294

Voor recensies van de andere delen van De Ridders van Fantasia, klik hier >>>>

Share

About Isolde

isolde@hupemail.nl'
Werkende moeder van twee dochters (11 jaar en 15 jaar) met thuis ook nog een gezellige beestenboel. Ik hou van lezen en muziek, yoga houdt me met beide benen op de grond en ik haak/maak graag de meest rare wezens in opvallende kleuren.

Check Also

De Wolventemmer, Opgejaagd – jeugdboek Barbara Jurgens

Als wolventemmer is het Runa’s taak om de bedreigde wolven uit Italië naar een veilige …

Share
Share