De liedjesalmanak + CD

de liedjesalmanakDe liedjesalmanak herfst & winter is een feestelijke bundel oude en nieuwe herfst- en winterliedjes, geïllustreerd door Annette Fienieg.  Naast gouwe ouwe liedjes als ‘Herfst, herfst, wat heb je te koop?’, ‘Sinte, sinte Maarten’ en ‘Alles in de wind’, schreef Koos Meinderts in dezelfde traditie een aantal fonkelnieuwe liedjes, over Prinsjesdag met alleen maar prinsesjes, over een oliebol op hol en over een hotseknotse dierencarnaval. 

liedjes almanak (2)Recensie:
Een boek waarin je de teksten vindt van oude kinderliedjes, maar ook van een paar nieuwe liedjes in een traditioneel jasje. Koos Meinderts schreef een aantal nieuwe songs, die passen bij de sfeer van de muziek van toen. Alle kinderliedjes zijn in beeld gebracht door Annette Fienieg door middel van sfeervolle prenten. Praktisch om je geheugen weer even op te frissen qua tekst van deze liedjes, maar door de toevoeging van illustraties, is dit boek ook een heerlijk bladerboek. Lekker op de bank genieten met je kroost en de mooie, warme tekeningen te bekijken. Dit doe je met de CD op de achtergrond, want deze ontbreekt uiteraard niet!

liedjes almanakHoewel het boek mooi is om in te bladeren, is het geen bundel die je keer op keer weer pakt. Wanneer je de prenten hebt bekeken, zul je niet snel het boek opnieuw pakken. Hetzelfde geldt voor de teksten: deze zijn vrij simpel en eenvoudig te onthouden, dus wanneer je geheugen is opgefrist, zing je al snel automatisch de liedjes mee. Het belangrijkste onderdeel van dit boek is wat mij betreft dan ook de CD, waarmee je maar liefst 40 minuten kunt genieten van de vrolijke kleuterliedjes van vroeger en nu.

Qua teksten zitten er zeer grappige exemplaren tussen, voorbeelden daarvan zijn: oliebol op hol, in het stadje Suikerhuizen en Prinsjesdag (waarop je geen enkel prinsje ziet, maar wel drie vrolijke prinsesjes). Met 24 leuke songs – passend bij de herfst en winter – kom je deze donkere jaargetijden wel door.

De liedjesalmanak (herfst en winter) – Koos Meinderts 
Liedjesboek, 64 pagina’s, Rubinstein
Bestel de liedjesalmanak hier bij Bol.com >>>>

Share

About Irene Kalsbeek

ickalsbeek@gmail.com'
Trotse, alleenstaande mama van een dochter van acht. Hobby's: wandelen, lezen, creatief bezig zijn, scrappen, koken... en een passie voor schrijven! Twee dagen per week ben ik op school te vinden als overblijfmedewerkster bij de Tussenschoolse Opvang.

Check Also

Hoe houd jij jouw kind warm in de herfst?

De herfst is alweer begonnen en dat betekent dat het koude weer ook voor de …

Share
Share