Burgers’ Zoo – beren, koraalduivels en vlinders [verslag]

We mochten voor trotse moeders naar Koninklijke Burger’s zoo.
Wat een mooie dag om naar de dierentuin te gaan, niet te warm en niet te koud. We hadden het uitje voor Bo geheimgehouden.

Wat een feest, geen file gehad en geen rij om de dierentuin in te gaan!!!

Na het zien van de pinguïns en de olifanten hebben we even pauze gehouden bij de speeltuin met restaurant. Een leuke buitenspeeltuin, echte aanrader!

Er waren nog meer dieren te zien en wat blijft het mooi om te zien hoe ruim alles is opgezet en zo natuurlijk mogelijk is nagebootst.

In de mangrove was het lekker warm en zagen we veel mooie vlinders en heerlijk ruikende planten. De blauwe vlinder vonden we het mooist! Helaas konden we deze niet fotograferen omdat deze niet stil ging zitten. De zeekoeien trokken de aandacht, ze lagen alle drie bij elkaar.

In de kleurrijke bush was het zeer aangenaam rondkijken. Prachtige dieren gespot die vrij leven in de mooie omgeving! De loopbrug bij de safari is een echte blikvanger. De giraffen en neushoorns waren goed te zien.

Na de Bush hebben we de Desert bezocht. Inmiddels was Bo wel wat moe geworden van het wandelen, maar ook hier werd iedereen weer enthousiast. De slang was vooral interessant. Wat is deze lang zeg!

In de Rimba hielden de tijgers hun middagslaapje. Een beer zat op een tak en de anderen liepen vrolijk rond. De apen waren actief aan het klauteren.

De Ocean was toch wel heel bijzonder om te zien. Bijzondere kleuren en vormen van vissen, wat een gaaf gezicht om dit zo te zien! Bo vond de vissen die licht gaven wel erg grappig.

Zelf vond ik de koraalduivel erg apart om te zien.

Na aardig wat stappen te hebben gezet in het park en een koffie/ ijspauze zijn we weer richting de uitgang gelopen.

Het was een geslaagde dag! Op de terugweg was het erg stil om mij heen, moe maar voldaan ?

Share

About Inge Koolmees

ingekoolmees@hotmail.com'

Check Also

Bezoek aan Burgers’ Zoo

Afgelopen zondag 5 juni mochten wij voor Trotsemoeders naar Burgers’ Zoo. De weersvoorspellingen waren niet …

Share
Share