Carnaval: een zotte week…

Het is weer bijna zo ver… Carnaval! Sinds mijn dochter op de basisschool zit betekent dit dat we een zotte week hebben in de week voor carnaval. De hele week mogen de kinderen lekker gek uitgedost naar school. Elk jaar komen dezelfde dagen weer terug, dus als ouder heb je even de tijd om je er op voor te bereiden…

Mijn dochter vindt het geweldig om aan al deze gekkigheid mee te doen, dus doe ik mijn best om alles in huis te hebben om deze week met glans te doorstaan. De voorbereidingen zijn niet zo’n punt, zodra de winkels vol komen te liggen met allerlei feestartikelen, begin ik met inslaan. De ochtenden komen er wel wat anders uit te zien, want er komt op sommige dagen best wel wat werk bij kijken. De dag waarop een gekke bril mee moet is geen enkel probleem. Bril pakken, opzetten en naar school. Past allemaal in het systeem omdat het geen extra tijd nodig heeft. Hoe anders is het als het raar-met-je-haar-dag is… Na de dagelijkse routine van ontbijten, aankleden, tas inpakken moet ik nu opeens ook nog met een spuitbus met gekleurde haarspray aan de gang. Elk jaar ben ik daar toch langer mee bezig dan ik had gedacht en dus rennen we het huis uit zodra de haren voorzien zijn van een knallende kleur. Dit jaar gaan we voor een echte meisjes kleur: roze! Vorig jaar had ik bedacht dat glitters wel leuk was. Stond schitterend al zeg ik het zelf, alleen bleek het haar van mijn dochter niet het enige te zijn dat schitterde. Mijn huis was ook helemaal bling bling.

Ik vind het super dat de school zo enthousiast is en lekker een gekke week introduceert voor de kinderen. Op weg naar school kom je de raarste figuren tegen en het schoolplein wordt langzaam omgetoverd in een kleurrijk en feestelijk plein… Van de kleuters tot groep acht, iedereen is in de feeststemming. In het feestelijke decor gaan uiteraard de gewone lessen door. Er moet immers gewerkt worden op school en een hele week feestvieren zit er niet in. Tenminste, de meeste dagen wordt er gewoon gewerkt. Op vrijdag is het één grote verkleedpartij waar de juffen en meesters natuurlijk ook aan mee doen. Dan wordt er gehost en gezongen, de polonaise wordt ingezet en de optocht gaat verder dan alleen de school. De bewoners van de wijk kijken er niet raar meer van op; een bonte stoet wandelt door de straten. Ook een leuk festijn voor de winkeliers die elk jaar weer kunnen genieten van deze vrolijkheid.

Toch ben ik stiekem heel blij als de zotte week weer voorbij is. Want als er één ding niet aan mij is besteed, is het wel carnaval. Ik heb er niets mee en ik wil er ook niets mee hebben… Maar goed, voorlopig zit ik er nog wel even aan vast gezien het feit dat mijn dochter nog wel wat jaren voor de boeg heeft op deze school.

Share

About Irene Kalsbeek

ickalsbeek@gmail.com'
Trotse, alleenstaande mama van een dochter van acht. Hobby's: wandelen, lezen, creatief bezig zijn, scrappen, koken... en een passie voor schrijven! Twee dagen per week ben ik op school te vinden als overblijfmedewerkster bij de Tussenschoolse Opvang.

Check Also

“Mag ik een iPhone?” Zo pak je dat aan

Kinderen komen steeds vroeger in aanraking met smartphones. Het is dan ook niet gek dat …

Share
Share