Dummie de Mummie en de Dans van de Cobra [recensie]

cover dummie de mummie en de dans van de cobraDummie gaat naar New York! Bart heeft daar een expositie kunnen regelen voor dit jonge schildertalent uit Egypte en Dummie moet natuurlijk naar de opening. Klaas vindt zo’n grote stad helemaal niks, maar deze kans kun je nu eenmaal niet laten lopen. Met Dummie in een gitaarkoffer reizen Klaas en Goos naar de Big Apple. 

Ze verkennen de stad, totdat Dummie in het park verzeild raakt bij de training van het honkbalteam van de jonge Cobra’s. Door te bewegen volgens een oude slangendans blijkt hij niet alleen hard te kunnen slaan, maar ook keihard te kunnen gooien. Hij leert zijn dans aan de jonge Cobra’s en iedereen wordt beter. Maar een van hun tegenstanders is furieus. Hoe kan hij de Cobra’s uitschakelen? Met een echte slang misschien?

Recensie
Dummie de Mummie en de Dans van de Cobra is het vijfde deel van de gelijknamige serie van Tosca Menten. Als sinds ik een paar jaar geleden ‘De wraak van Lorre’ van Tosca Menten aan mijn dochters heb voorgelezen, ben ik fan van haar boeken. Een paar maanden geleden ontdekte ik de Dummie de mummie-serie en ben die gaan ‘opdringen’ aan mijn jongste dochter van 9. Die was heel graag bereid de boeken te gaan lezen en vind ze ook heel erg leuk! Zo leuk, dat ik ze niet meer mag voorlezen, omdat ze ze graag zelf leest …

IMG_4022

Hieronder laat ik mijn dochter graag zelf aan het woord. Ze heeft vooral het boek op haar manier -uitgebreid- samengevat (dus let op: het bevat spoilers). Als je wilt zien wie al die personen nu eigenlijk zijn, moet je eigenlijk even hier kijken. Het enthousiasme spat er zo van haar samenvatting, dat ik het zonde vind er in te gaan veranderen of het in te korten:

IMG_4021

“Ik vind de Dummie de mummie boeken sowieso erg leuk, maar deze was een van de leukste!
Het gaat over Dummie die schilderijen van Bart moest maken, want dan krijgt hij een eigen expositie in New York. Dat wil Dummie wel. Maar Klaas heeft vliegangst en wil dus niet mee. Maar Klaas overwint alles, zei Goos. Dus zo gingen ze naar New York.
Ebbie, de vriend van Goos en Dummie, heeft een oom die bij de Cobra’s speelt. En de Cobra’s die spelen in New York honkbal. Dus Dummie en Goos gaan oefenen. Dummie kan het heel goed en wil in New York meespelen. Als ze in New York zijn gaan ze naar een park waar de junior Cobra’s oefenen voor een wedstrijd. Als ze zien dat Dummie heel goed kan honkballen mag hij vaak mee oefenen. Maar als een jongen van de Panters, degene die eerst bij de Cobra’s speelde, Dummie ziet wordt hij jaloers.

IMG_4023
Dummie heeft vaak weer dromen over vroeger, ze gaan over een cobra. Als die jongen van de Panters erachter komt zet hij een slang op het dak van het hotel. Dummie denkt dat het een slang van plastic is. Maar dat is het niet, hij leeft. Als Goos denkt dat Dummie is gebeten door de slang, wordt Goos zelf gebeten. Dummie wordt weer wakker en ziet Goos, hij maakt de slang dood en hakt zijn kop eraf. Goos wordt weer wakker en ziet de slang en Dummie. Dummie brengt Goos naar Klaas. Ze gaan naar de dokter. Wat Goos heeft is niet zo erg. Later spelen Dummie en Goos in de wedstrijd van de Cobra’s. En dan de volgende dag zijn ze weer in Polderdam.”

Inmiddels zijn er zeven delen verschenen over Dummie. Hier kan je mijn recensie van deel 6 lezen (die mijn dochter overigens nog steeds niet gelezen heeft, omdat mevrouw de boeken in volgorde wil lezen …).

IMG_4026
Ik vind dat Tosca Menten erg leuk en toegankelijk schrijft. Voorlezen is soms wat lastig, omdat ik eigenlijk zo moet lachen om de situatie in het boek dat ik even niet uit mijn worden kom. Dat Tosca in het echte leven ook een heel leuke vrouw is bleek onlangs tijdens het Dummie de mummie-verjaardagsfeest waar ze op aanstekelijke wijze een leuke theatershow neerzette, ontzettend grappige liedjes zong en tussendoor alle tijd nam om boeken te signeren en met de kinderen op de foto te gaan. Ik ben fan van Dummie en van Tosca en ik hoop dat er nog heel veel nieuwe en verrassende delen van Dummie zullen verschijnen.

FullSizeRender

Dummie de Mummie en de Dans van de Cobra – Tosca Menten
Kinderboek, hardcover, 304 pagina’s, Uitgeverij Van Goor
Bestel dit boek hier >>>>

Voor alle boeken over Dummie de Mummie, klik hier >>>>

Share

About Isolde

isolde@hupemail.nl'
Werkende moeder van twee dochters (11 jaar en 15 jaar) met thuis ook nog een gezellige beestenboel. Ik hou van lezen en muziek, yoga houdt me met beide benen op de grond en ik haak/maak graag de meest rare wezens in opvallende kleuren.

Check Also

Hamstersaurus Rex – Tom O’Donnell

Hij heeft dinotanden, messcherpe klauwen… en een heel zachte vacht! Het is Hamstersaurus Rex, de …

Share
Share