De Smurfen film

Sinds 3 augustus draait er een nieuwe Smurfen film in de bioscoop. Niet een gewone Smurfen film, maar de Smurfen in 3D. De film is een mengelmoes van animatie en “echte” film met acteurs. De film zit vol grapjes en grollen en wijkt daarmee eigenlijk nog meer af van de traditionele filmpjes die we allemaal gewend zijn van de Smurfen. Toch is deze film meer dan de moeite waard. En niet alleen voor kinderen, maar ook voor ons ouders is dit de film die je deze zomer met het gezin gezien moet hebben.

Het verhaal
De Smurfen worden door de boze tovenaar Gargamel uit hun eigen dorp verjaagd en tuimelen zo van hun eigen magische wereld ineens in de menselijke wereld. En wel in het midden van New York´s Central Park. De Smurfen moeten een manier zien te vinden om weer terug te keren naar hun dorp voordat Gargamel hen vindt.

Meer over smurfen
Een Smurf is klein, drie appels hoog, blauw van kleur, draagt een witte broek met klein staartje en een slappe witte puntmuts. Het meest kenmerkende is dat een Smurf in zijn taalgebruik de meeste zelfstandige naamwoorden en werkwoorden vervangt door de woorden smurf en smurfen, de zogenaamde Smurfentaal. Ze wonen met elkaar, exact 101, in hun dorp, bestaande uit grote paddenstoelvormige huizen. Hun leider is de Grote Smurf, herkenbaar aan zijn rode muts en zijn baard. Hij is ook degene die, dankzij zijn wijsheid en toverkunst, de andere Smurfen redt als die weer eens in moeilijkheden komen. Hun (letterlijk) grote vijand is de tovenaar Gargamel, die steeds maar weer – en altijd tevergeefs – probeert de Smurfen te vangen.

Kijk voor meer informatie over deze film ook op de speciale website>>

Share

About Mira Ahles

mira@dataunlimited.nl'
Getrouwd met Rikkert en moeder van 3 dochters: Janne (7 jaar), Robin (5 jaar) en Dide (3 jaar). Sinds deze zomer zijn we verhuisd van het stadscentrum naar het platteland. Een heel nieuw avontuur...

Check Also

De Smurfen 2 – De Gevangene van de Groene Steen [recensie]

Verhalen van de Smurfen zijn dingen die al een hele lange tijd terug gaan voor …

Share
Share