De duistere kroon – deel 4 van ‘De Ridders van Fantasia’

cover Duistere KroonDe volkeren van Fantasia staan voor de keus: gaan ze door met strijden tegen de duistere vijanden van Fantasia met alle risico’s van dien, of geven ze zich over? Die keuze is snel gemaakt als de kwaadaardige Spinnenkoningin na lang zoeken in het bezit komt van een toverkroon. Hiermee wil ze de macht over Fantasia grijpen. Maar de Spinnenkoningin is in het niets verdwenen. Alleen de Ridders van de Zilveren Roos kunnen haar opsporen en voorkomen dat ze haar verschrikkelijke plan uit kan voeren. Een nieuwe, hevige strijd begint …

Recensie
Geronimo Stilton heeft (veel) meer boeken geschreven dan alleen de boeken over zijn eigen avonturen. Een bekende serie is Fantasia, maar Geronimo zou geen Stilton heten als hij niet meer boeken zou situeren in Fantasia . Eerst kwam de serie ‘De Kronieken van Fantasia’, gevolgd door ‘De Ridders van Fantasia’. De duistere kroon is het vierde deel van deze serie.

IMG_1507
De boeken van Geronimo en zijn zus Thea Stilton zie ik al een jaar of zeven geregeld voorbij komen. Oudste dochter van nu dertien zat in groep 3 toen ze begon aan de boeken en haar zusje van bijna negen leest ze vrolijk verder. Oudste is overigens inmiddels ruimschoots afgehaakt. Maar het zijn en blijven leuke boeken die absoluut de moeite waard zijn.

IMG_1508
De oorspronkelijke Fantasia-serie is gericht op jongere kinderen dan bijvoorbeeld ‘De Ridders van Fantasia’. Dat zie je aan het andere (minder) kleurgebruik en de afbeeldingen, aan de typografie, aan de schrijfstijl en aan het onderwerp. Het verhaal van De duistere kroon is echt een stuk pittiger dan een aantal andere Geronimo-boeken. Het is leuk hoe de series boeken zo met je kind kunnen meegroeien!

IMG_1514En toch zijn er nog steeds de vertrouwde extra’s die de boeken van De Wakkere Muis bieden: een poster van Zordan aan de binnenkant van de omslag, een paar kaarten uit het Gi-Ga-kwartetspel en een katern met full-color pagina’s met informatie uit het ‘Register van de Ridder Academie’.

Al is De duistere kroon het vierde (en laatste) van de serie (klik hier voor recensies van eerdere delen), volgens mij is het goed los te lezen. IMG_1509Aan het begin wordt kort samengevat wat er aan de hand is en de eerste pagina’s van het boek zijn gereserveerd voor een uitgebreide introductie van de hoofdpersonen. Jongste dochter is bezig in dit deel en ik heb echt niet de indruk dat ze iets mist.

Wel denk ik dat een serie als ‘De Ridders van Fantasia’ bij jongens net wat meer tot de verbeelding zal spreken dan bij meisjes. Ik merk tenminste aan mijn jongste dat ze het boek wel leuk vindt, maar dat het toch net niet haar boek is. Ze leest het vlot en met plezier, ook al is de Spinnenkoningin een personage dat veelvuldig voorkomt (ze houdt, net als ik, niet van spinnen) … Maar er zijn boeken die ze sneller door leest en waar ze zich helemaal ik kan verliezen.

IMG_1506

Ach, uiteindelijk is De duistere kroon gewoon een leuk en spannend verhaal voor stoere kids, die van avontuurlijke verhalen houden! De duistere kroon leest vlot en prettig en is echt wel een aanrader!

De duistere kroon – Geronimo Stilton
Bekijk op bol.comDeel 4 van De Ridders van Fantasia
Jeugdboek, hardcover, 309 pagina’s, De Wakkere Muis
Bestel dit boek hier >>>>

IMG_1512

Share

About Isolde

isolde@hupemail.nl'
Werkende moeder van twee dochters (11 jaar en 15 jaar) met thuis ook nog een gezellige beestenboel. Ik hou van lezen en muziek, yoga houdt me met beide benen op de grond en ik haak/maak graag de meest rare wezens in opvallende kleuren.

Check Also

Geronimo Stilton – Een nacht tussen de heksen

Een serie gloednieuwe fantasia-avonturen in een handzaam formaat! Compleet met spelletjes, recepten en Diy’s en …

Share
Share