Ouders verlangen terug naar nostalgische tekenfilms

Uit online kwantitatief onderzoek, in opdracht van de nieuwe zender Kindernet, blijkt dat 85% van de ouders het toejuicht als oudere series uit hun jeugd weer te zien zouden zijn op tv. Nils Holgersson, Maja de Bij en de Smurfen bezetten de top drie van meest favoriete tekenfilms uit eigen jeugd. Daarnaast wil meer dan de helft van de moeders graag de tekenfilmserie Vrouwtje Theelepel terugzien op tv. Meer dan tweederde van de vaders geeft juist de voorkeur aan Nils Holgersson.

Samen kijken
Ouders geven in het onderzoek ook te kennen dat ze de favoriete kinderseries graag samen met hun kinderen willen bekijken, waarbij Nils Holgersson op een mooie eerste plaats staat. Een percentage van 75% van de moeders zegt zelfs vaker met de kinderen tv te zullen kijken nu de series uit hun jeugd binnenkort weer te zien zijn.

Suzanne Dölle, senior onderzoekster en orthopedagoge van Qrius: “Moeders kijken graag samen met hun jonge kinderen naar tv programma’s. Dat doen ze vanuit een behoefte aan interactie: gezellig samen met je kind kijken naar tv en erover praten en lachen. Maar ook vanuit educatief perspectief. Door samen te praten over de beelden op tv en moeilijke woorden uit te leggen, groeit de taalvaardigheid van kinderen.”

Kindernet: nostalgie en nieuwe helden verenigd op 1 zender
De nieuwe zender voor kinderen tussen 3 en 8 jaar wordt aanstaande maandag gelanceerd en biedt kinderen het beste van twee marktleiders in kidsentertainment, Nickelodeon en Studio 100. Op de zender zijn zowel sterke nostalgische ‘classics’ te zien, zoals Alfred J. Kwak, Heidi, Vrouwtje Theelepel, David de Kabouter, Wickie de Viking, Maja de Bij, Boes en Nils Holgersson, afgewisseld met specials en films van de favorieten van nu zoals Samson & Gert, Big & Betsy en Dobus.

Kindernet is tussen 06.00 – 15.00 uur te zien op de frequentie van Comedy Central en maakt deel uit van het Nickelodeon portfolio welke verder bestaat uit Nick Jr., Nickelodeon, TeenNick en de digitale kanalen Nick Toons, Nick Jr. en Nick Hits.

Over het onderzoek
Het onderzoek is gehouden onder een representatieve steekproef van 506 ouders die geboren zijn tussen 1968 en 1984. Deze ouders hebben minimaal 1 kind in de leeftijd van 3 t/m 8 jaar. In dit onderzoek wordt onderscheid gemaakt tussen vaders en moeders en ouders met jonge kinderen (3-5 jaar) en ouders met oudere kinderen (6-8 jaar). Het onderzoek werd half maart 2011 uitgevoerd door onderzoeksbureau Qrius.

Kindernet is vanaf begin april tussen 06.00 uur en 15.00 uur. Kijk voor meer informatie op www.kindernet.nl.

Lees meer:
Barnyard; ontsnapping uit de boerderij
SpongeBob Crazy Weetjesboek

Share

About Redactie

redactie@trotsemoeders.nl'
De redactie van TrotseMoeders schrijft over algemene onderwerpen, vaak op basis van een nieuws uit andere bronnen of persberichten. In deze artikelen worden over het algemeen geen eigen meningen, stellingen of reviews gegeven.

Check Also

Internet en TV combineren voor een persoonlijke ervaring

Met een internet en TV abonnement heb je een combinatie in huis die van televisie …

Share
Share