Een heerlijk bron van vitaminen tijdens het ochtendritueel, of als natuurlijk paardenmiddel om terug op adem te komen na een nachtje stappen: zelfgemaakte smoothies zijn een boost voor lichaam en geest! In een tijdperk waar je bijna dagelijks om je oren wordt geslagen met nieuwe voedingsvoorschriften zoals clean eating, raw food of paleo, is het soms moeilijk om door de bomen het bos nog te zien.
Zelf smoothies maken
Gelukkig zijn zelfs de meest eigenzinnige dieetgoeroe ’s het eens over het belang van je dagelijkse portie groenten en fruit. Vandaar dan ook dat smoothies doorgaans als beste aanvulling op een normaal voedingspatroon worden gezien.
Let wel; het gaat hier niet om de kant en klare smoothies die je in de rekken van de supermarkt vindt. Hoewel deze kleurrijke sapjes op het eerste gezicht misschien wel gezond lijken; heilzaam voor je lichaam zijn ze zeker niet! Sommige prefab smoothies bevatten zelfs meer suiker dan frisdrank! Ga dus liever zelf aan de slag en maak je eigen smoothie met de groenten- en fruitvoorraad die je in de koelkast hebt liggen.
Groene smoothie
Als je graag helemaal healthy wilt doen, kies je best voor een groene smoothie. Groene smoothies zijn helemaal hip; ze zijn dan ook de meest verse en snelste manier om te voldoen aan je dagelijkse behoefte groenten en fruit. Zoals de term het zegt, bestaan groene smoothies voornamelijk uit groene groenten zoals boontjes, sla, komkommer, spinazie, broccoli of koolrabi.
Lente e-book
Dit hoeft niet te betekenen dat niet-groene groenten niet thuishoren in een groen sapje. Integendeel! Voeg gerust anderskleurige fruitsoorten of zelfs honing toe om de bitterheid uit te balanceren. het Lente E-Book van Westwing voor de perfecte groene smoothie!
Hieronder vind je een heerlijk groene smoothie recept om mee te beginnen, maar experimenteer er zelf gerust op los!
Zomerse smoothie (2-4 personen):
– kokoswater (als basis)
– ½ avocado
– 1 ananas
– 1 banaan
– eventueel wat honing
– eventueel limoen
Tot slot willen we je nog de volgende tip meegeven. Snij de grote groenten in grote stukken, dan pureren ze makkelijker en krijg je een gladdere substantie!