De kleur van lucht

Marisol maakt schilderijen van alles wat ze maar kan bedenken. Dan wil ze de lucht schilderen. Maar hoe doe je dat zonder blauwe verf?

Recensie
De kleur van lucht
laat zien dat je alles kunt maken wat je maar wilt, als je je fantasie gebruikt. Zo ontdekt Marisol dat ze toch een prachtige lucht kan verven, zonder blauwe verf te gebruiken. En dat is dan ook gelijk de kracht van dit prentenboek. Op een éénvoudige manier leert Marisol dat je je fantasie kunt gebruiken om te bereiken wat je wilt.

De illustraties zijn merendeels grijs/wit getekend, waardoor de gekleurde lucht van Marisol er echt uitspringt. Mijn dochter van 4 jaar vindt het een erg leuk boek. Maar ze vindt het wel wat minder leuk dat de meeste illustraties grijs/wit zijn. Ze vindt het leuker als de illustraties in kleur zijn, waardoor zij de laatste tekening ook het allermooiste vindt. Deze bevat de prachtige gekleurde lucht van Marisol! Maar ondanks dat de meeste grauwe illustraties blijft het een heel leuk boek.

Misschien leuk om te weten is, dat dit boek is opgedragen aan Aldo Servino, die de blauwe verf van de auteur/illustrator Peter H. Reynolds afpakte en hem leerde schilderen – en denken – in de kleur van lucht. En dit boek bewijst het: op die manier maak je de mooiste tekeningen!

De kleur van de lucht – Peter H. Reynolds
Prentenboek, hardcover, 30 pagina’s, Lemniscaat
Bestel dit boek hier>>

About Rolanda

rolanda@casema.nl'
Moeder van 2 kinderen; een dochter van 5 jaar en een zoon van 7 jaar. Alweer bijna 4 jaar schrijf ik voor TrotseMoeder.nl. Ik vind het dan ook super dat ik op TrotseMoeders.nl mijn grote hobby schrijven volop kan vervullen.

Check Also

Vol met wol

Soms worden er hele leuke prentenboeken uitgegeven. Vaak zelfs. En een enkele keer springt er …