Hoe is de nieuwe Disney – Pixar film Binnenstebuiten?

tweeling-copyright-trotse-moeders-1En? Hoe was de film? Dat is wat we willen weten natuurlijk, na alle promotie rondom de nieuwe Disney – Pixar film Binnenstebuiten / Inside Out. Hij belooft leuk te zijn, voor jong en oud, maar bij sommige films is het leukste al getoond in de trailer….

Mijn tweeling van 8,5 jaar ging voor jullie de film bekijken. Hieronder hun eerlijke oordeel:

Dochter: Ik vond het zielig, want de blauwe, die is verdriet, en die kon helemaal niet meehelpen, behalve op het eind en dat vond ik zielig. Maar ik vond het toch wel leuk, vooral op het eind. Het grappigste in de film was dat de vreugde de hele tijd probeerde om verdriet vrolijk te maken, daar werden steeds grappige dingen gezegd. Ik hoop dat de film snel uit komt op DVD want ik wil hem nog heel vaak zien!

Voor de trailer, klik hier >>>>

Zoon: Ik vond de film leuk, maar wel zielig. Hij gaat over een meisje, Riley. Binnen in Riley zitten verdriet, afkeer, woede, angst en plezier en die zorgen ervoor dat Riley het fijn heeft. Afkeer is bijvoorbeeld voor als het vies eten is en angst voor als het bijna fout gaat. Er is ook geheugen, waar je dingen terug kan kijken. Er is ook kerngeheugen en als bijvoorbeeld verdriet die gedachte aanraakt, is hij blauw.

Toen de kerngedachten bijna naar de stort gingen, waar ze niet meer uit konden, wilde verdriet dat plezier bleef, maar toen gingen ze allebei. Ze moesten terug naar de basis, maar dat lukte niet en daarom werd Riley niet meer blij. En toe probeerden ze terug te gaan en kwamen ze DingDong tegen, een fantasie-olifant van Riley, en die zei dat ze terug konden gaan met de gedachtentrein, maar die reed niet in de nacht. Ik vertel niet hoe het wel lukte.

En toen ging het dus verder, maar plezier en DingDong vielen in de stort. Daar moesten ze dus ook uit proberen te komen en ik ga ook niet vertellen of het lukt, maar het loopt wel goed af.

Ik vind het leukste stukje van de film toen DingDong kwam want die is echt heel leuk en grappig. Ik zou de film nog wel een keer willen zien!

Algemene informatie:
Opgroeien gaat niet zonder vallen en opstaan, en dat geldt ook voor Riley. Wanneer haar vader een nieuwe baan krijgt in San Francisco, moet ze haar leventje in het Midden-Westen van Amerika achter zich laten. Riley laat zich, net als iedereen, leiden door haar emoties: Plezier, Angst, Woede, Afkeer en Verdriet.

binnenstebuiten-film-poster-trotse-vadersDe emoties wonen in het Hoofdkwartier, de commandoruimte in Riley’s hoofd, waar ze haar van advies voorzien bij de dagelijkse dingen. Riley en haar emoties hebben moeite om zich aan te passen aan het nieuwe leven in San Francisco, wat leidt tot opschudding in het Hoofdkwartier. Hoewel Plezier, Riley’s belangrijkste emotie, haar best doet om alles positief te houden, ruziën de emoties over hoe ze het beste kunnen omgaan met een nieuwe stad, een nieuw huis en een nieuwe school.

Binnenstebuiten is geregisseerd door de Academy Award®-winnende regisseur Pete Docter (“Monsters, Inc.”, “Up”) en de Nederlandse stemmencast bestaat uit:

  • Peggy Vrijens – Plezier
  • Marjolein Algera – Verdriet
  • Marcel Hensema – Woede
  • Georgina Verbaan – Afkeer
  • Elaine Hakkaart – Riley
  • Stan Limburg – Bing Bong

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 18 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 15 jaar.

Check Also

Just Dance 2022

Waarom we weer een nieuwe Just Dance in huis willen halen? Gewoon, omdat het leuk …