Efteling Monopoly [review]

In deze betoverende editie van het bekende spel Monopoly ontdek je de Efteling op een compleet nieuwe manier. Je bezoekt het park niet, maar wordt misschien wel de allesbepalende directeur van de Wereld vol Wonderen! Als pretpark-strateeg ben jij verantwoordelijk voor het succes van de Efteling. Je zorgt ervoor dat de gast van zoveel mogelijk bekende attracties kan genieten, maar het is ook jouw taak om met huisjes en hotels voldoende sprookjesachtige overnachtingen aan te bieden. Tijdens dit avontuur kunnen de Kleine Boodschap- en Schatkistkaarten je helpen bij je missie. Maar zoals in ieder sprookje kan ook hier een onverwachts gevaar op de loer liggen. Weet jij de bezoekers het meest van je park te laten genieten? Ga de uitdaging aan en win het spel!

Recensie
Mijn jongste zoon is dol op het spelen van Monopoly en mijn dochter is een echte ‘Efteling-fan’. De combinatie van Efteling & Monopoly viel dus ook enorm in de smaak bij dit tweetal, zoals wel op onderstaande foto te zien is (gemaakt tijdens het uitpakken).

Ik was vooral benieuwd naar de uitvoering. Zouden er sprookjesfiguren zijn om mee rond te lopen? Loop je in het Sprookjesbos rond of zijn er ook andere attracties vertegenwoordigd? En wordt het spel leuker in deze speciale uitvoering?

Na het uitpakken van Efteling Monopoly gingen we meteen aan de slag. Eerst het geld (Efteling-geld!) en de kaartjes sorteren en een ‘pion’ kiezen. Deze zijn de echte Monopoly-pionnen, de klassiekers met het vingerhoedje en de hoed etc. Ook de huisjes en hotels zijn standaard, maar het bord is echt in Efteling-sferen!

Je kunt op vrijwel alle favoriete locaties van de Efteling terechtkomen. En diverse thema’s bij elkaar sparen. Het spel volgt de gewone Monopoly-regels, maar doordat de ‘straten’ etc nu de naam en afbeelding van attracties hebben, krijg je toch een ander soort spanning. Mijn dochter wil dolgraag haar favoriet ‘De Vliegende Hollander’ in haar bezit hebben, terwijl ik ga voor het Sprookjesbos en mijn jongste voor ‘Joris en de Draak’. De spelwaarde van de kaarten is ineens ondergeschikt!

Het spel verloopt verder zoals een ‘gewoon’ Monopoly spel. Geen andere regels of zo. Wel zijn de kans / algemeen fonds kaarten vervangen door ‘kleine boodschap’ en ‘schatkist’ en de teksten zijn ook Efteling-achtig. Erg leuk gedaan!

Deze versie van Monopoly is een echte aanwinst voor iedereen die iets met De Efteling heeft. Een betoverende versie, die hier in huis nog vaak gespeeld zal worden!

Bekijk op bol.comEfteling Monopoly is in diverse speelgoedzaken te koop en uiteraard ook in de Efteling-winkels.

About Karina Ahles - Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 17 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 14 jaar.

Check Also

Cortex Challenge Geo

Geo-versie van het snelle hersentestspel Cortex! Stel je hersens op de proef in dit leuke …