Het Muizenhuis – Sam & Julia in het theater

Het Muizenhuis – Sam & Julia in het theater is een prachtig boek! Het is een mooie grote uitgave, gedrukt op stevig papier. Het visuele aspect is het belangrijkste in dit boek, wat is er veel te zien in dit foto prentenboek.

Voor Het Muizenhuis (het eerste deel) heeft de auteur een poppenhuis gebouwd van oude dozen, papier-maché en divers oud materiaal. Voor dit tweede deel zijn er verschillende nieuwe kamers gebouwd, zoals een theater en een ziekenhuis. Er is zelfs een fabriek in het muizenhuis. Alle kamers zijn vol meubels en gebruiksvoorwerpen voor de muizen die in het huis wonen. Heel gedetailleerd en vol liefde opgebouwd volgens mij.

Aan het begin van Het Muizenhuis – Sam & Julia in het theater vinden de muisjes Sam en Julia tijdens het knikkeren een bijzonder steentje. Ze bergen de steen goed op, want de steen brengt geluk! En dat hebben ze nodig, als Sam moet optreden op zijn viool voor een voorstelling en buurmeisje Ella gaat dansen op zijn muziek. In het boek leer je gaandeweg Sam en Julia beter kennen, Sam is verlegen en Julia is altijd blij en enthousiast. En samen kunnen ze de hele wereld aan. De rode draad in het boek is de steen die de muisjes hebben gevonden, daaromheen beleven ze allerlei avonturen. Zo gaat opa dood en wordt het Suikerfeest gevierd. Julia valt met haar step en belandt zelfs in het ziekenhuis. Onze dochter van 6 heeft het boek zelf met veel enthousiasme gelezen en leerde zelfs nieuwe woorden, zoals voddenboer.

Dit is een geweldig boek om samen met je kinderen te lezen. En om samen te blijven kijken naar de foto’s en steeds weer nieuwe details te ontdekken!

Karina Schaapman, de auteur, was voorheen politiek actief. Dit is haar tweede boek dat ook weer geïnspireerd is op haar eigen jeugd. Karina Schaapman houdt ook een blog over het muizenhuis bij.

Het Muizenhuis – Sam & Julia in het theater
prentenboek, hardcover, 64 pagina’s, Rubinstein
Bestel dit boek hier>>


About Isolde

isolde@hupemail.nl'
Werkende moeder van twee dochters (11 jaar en 15 jaar) met thuis ook nog een gezellige beestenboel. Ik hou van lezen en muziek, yoga houdt me met beide benen op de grond en ik haak/maak graag de meest rare wezens in opvallende kleuren.

Check Also

Abel en Ad [bespreking]

Mogen een eekhoorn en een rat wel vrienden zijn? Goede vraag… mogen een eekhoorn en …