Het leven van een loser, ff offline [recensie]

cover leven van een loser 10

Vroeger was alles beter! Dat zeggen volwassenen vaak, maar is dat echt wel zo?
De moeder van Bram voert actie om een weekend lang geen electronica in hun dorp te gebruiken, iedereen moet off-line. Alles moet weer gaan zoals in de goede oude tijd.
Dit is natuurlijk een ramp voor Bram, hij kan niet echt zonder de gemakken van de moderne wereld. Hij is niet zo geschikt voor de wereld van vroeger. En dan komt opa ook nog logeren dat weekend … De spanning in Huize Botermans groeit. Zal Bram dit overleven?

Recensie
Het leven van een loser, ff offline is het tiende deel van de graphic novel-serie Het leven van een loser. Mijn dochter van tien heeft dit boek met veel plezier gelezen. Volgens mij hebben wij thuis geen andere delen van Het leven van een Loser, afgezien van twee luisterboeken. Maar ze heeft ongetwijfeld andere delen op school gelezen. Ze vindt graphic novels leuk om te lezen, maar trekt meestal iets meer naar de boeken toe die meer op meisjes gericht zijn, zoals Het Dagboek van een Muts. Het leven van een loser spreekt ook jongens aan.

leven loser offline - goeie ouwe tijd
Leuk aan graphic novels vind ik dat de afbeeldingen in het boek echt onderdeel zijn van het verhaal. Waar in de meeste boeken illustraties ondersteunend zijn, bieden ze in graphic novels informatie die je niet uit de tekst haalt. Daarnaast zijn de boeken erg aantrekkelijk om te lezen en zullen kinderen die niet van lezen houden, sneller bereid zijn een boek te pakken.

leven loser offline - school

Mijn dochter van tien is enthousiast over Het leven van een loser, ff offline en vertelt graag iets over het boek (let op: spoilers!):

Het boek Het leven van een loser ff offline was heel leuk. Het boek ging over dat de moeder van Bram (loser) wil dat de hele buurt weer even naar de goeie ouwe tijd, oftewel offline, gaat. Bram vindt het geen goed idee. Hij zit namelijk altijd op zijn telefoon.

leven loser offline - indruk
En als hij denkt dat het niet erger kan worden, komt zijn opa bij hen intrekken. Zijn opa mag zelf een kamer uit kiezen en natuurlijk kiest hij voor Brams kamer. Bram moet nu bij zijn kleine broertje Max slapen. En wat hij irritant vindt aan Max, is dat hij nog niet zindelijk is.

leven loser offline - big eten

Natuurlijk denk je, hij kan toch ook in de logeerkamer? Nee, want daar ligt hun varkentje. En dat varkentje is bijna een mens, want hij was eerder zindelijk dan Max.
En daarna moet Bram ook nog op kamp, waar ze zeggen dat Simon Schel een bosgeest is. Wat later een verhaal blijkt te zijn verzonnen door zijn vader.

leven loser offline - paar pagina's

Kortom, aanrader!

Het leven van een loser, ff offline – Jeff Kinney
Graphic novel, hardcover, 224 pagina’s, Uitgeverij De Fontein
Bestel dit boek hier >>>>

Share

About Isolde

isolde@hupemail.nl'
Werkende moeder van twee dochters (11 jaar en 15 jaar) met thuis ook nog een gezellige beestenboel. Ik hou van lezen en muziek, yoga houdt me met beide benen op de grond en ik haak/maak graag de meest rare wezens in opvallende kleuren.

Check Also

Evi en Eenhoorn – Graphic Novel serie voor kinderen die houden van eenhoorns, roze en humor

Dana Simpson heeft een hele aantrekkelijke Graphic Novel serie gemaakt, volledig in kleur. De doelgroep …

Share
Share