Hoe kan het dat … de wind waait

Waarom vallen er soms dieren uit de lucht? Hoe ontstaat een aardbeving? Maak kennis met onze planeet, ontdek het binnenste van de aarde, de hoogste toppen van bergen, natte regenwouden en het begin van rivieren.
Eerste kennismaking met wetenschappelijke vragen, met grappige tekeningen en cartoons.

Recensie:
Wat hou ik van dit soort boeken, propvol informatie en aantrekkelijk vormgegeven. Het biedt brokjes duidelijke informatie, aangevuld met kleurrijke en duidelijke illustraties. Het nodigt uit om je verder te verdiepen in deze onderwerpen.
Ik ben er van overtuigd dat deze Hoe kan het dat …-serie een goede basis vormt voor werkstukken en spreekbeurten van kinderen op de basisschool.

Hoe kan het dat … de wind waait staat vol vragen en antwoorden over de aarde: waarom is de aarde rond? Waarvan is de aarde gemaakt?
Het boek gaat over de continenten en over bergen. Wist je bijvoorbeeld ook dat bergen ook weer kleiner kunnen worden? Vulkanen en aardbevingen komen ook aan bod. Of regenwouden en woestijnen. En, het moet wel met deze titel, het weer.
Enne, wonen ijsberen nu op de Noord- of de Zuidpool? Je leest het in dit boek!

Ik ben erg benieuwd geworden naar de andere delen van deze serie boeken.

Lees ook de recensie van: Hoe kan het dat … de zon opkomt

Hoe kan het dat … de wind waait – Anita Ganeri
informatief, hardcover, 32 pagina´s, NBD/Biblion
Bestel dit boek hier via Bol.com >>>

About Isolde

isolde@hupemail.nl'
Werkende moeder van twee dochters (11 jaar en 15 jaar) met thuis ook nog een gezellige beestenboel. Ik hou van lezen en muziek, yoga houdt me met beide benen op de grond en ik haak/maak graag de meest rare wezens in opvallende kleuren.

Check Also

Hamstersaurus Rex – Tom O’Donnell

Hij heeft dinotanden, messcherpe klauwen… en een heel zachte vacht! Het is Hamstersaurus Rex, de …