Mechelen kinderstad

Het is een stad waar wij zelf niet zo snel aan dachten om naartoe te gaan voor een weekendje weg. Dan denk je toch sneller aan Parijs, Londen, Berlijn of Barcelona. Vlaanderen… daar rijd je doorheen op weg naar je vakantieadres. En dat is eigenlijk hartstikke zonde!

Vorig weekend zijn wij met de kinderen op pad geweest en een lang weekend naar Mechelen gegaan. Er ging een wereld voor ons open. Wat een heerlijke stad vol historie, leuke winkels, straatjes en terrassen. Een stad die ook erg kindvriendelijk is.

Praktisch
Zo zaten wij in het Novotel hotel waar elke kamer in te zetten is als familiekamer. Ook hebben wij in meerdere restaurantjes gegeten die allemaal standaard verschillende kindermenu’s op de kaart hebben staan (met meer dan alleen patat met kroket of frikandel) en waar kinderen ook talrijk aanwezig zijn. Je wordt als gezin dus niet de deur uitgekeken. Heerlijk is dat! In de stad zelf kan je vrijwel overal zonder zorgen met de kids lopen. De stad voelt namelijk erg gemoedelijk aan, zelfs in de kleine straatjes.

Het bezoeken waard met kinderen:
Mechelen heeft een aantal leuke uitjes voor kinderen. Mocht je naar deze stad afreizen, dan MOET je echt naar Planckendael. Deze dierentuin net even buiten de stad is echt een aanrader. Het is een prachtige dierentuin die tegelijkertijd ook heel veel speel mogelijkheden biedt voor jonge en oudere kinderen. Vanuit het centrum van Mechelen kan je zelfs met de speciale boot naar de dierentuin. Lees hier meer over deze dierentuin>>

Wat erg leuk is, is om de Sint-Romboutstoren te beklimmen. Deze toren is onderdeel van de Sint-Romboutskathedraal die op de Grote Markt midden in het centrum staat. Deze toren is 97 meter hoog en hét symbool van Mechelen. De Sint-Romboutstoren is zelfs erkend als werelderfgoed door UNESCO. De toren heeft in totaal maar liefst 538 treden. Gelukkig wordt deze klim steeds onderbroken door verschillende kamers die te bezichtigen zijn. Educatief en tegelijkertijd een welkome adempauze. Zeker de Uurwerkkamer is de moeite waard, want hier zie je precies hoe het klokkenspel functioneert en kan je deze ook in actie zien. Boven op de toren wordt je tevens beloond op een prachtig uitzicht over de gehele stad. Geen zin om naar boven te lopen? Bezoek hier de toren virtueel>>

Naast deze twee absolute musts bij een bezoek aan Mechelen, zijn er nog meer leuke uitjes om te doen met kinderen. Denk eens aan het Speelgoedmuseum in de Nekkerspoelstraat en het Technopolis op de Technologielaan. Dit is een museum waar kinderen spelenderwijs alles leren over techniek.

Wat ook erg leuk is, zijn de kinderstadswandelingen. Je kan bij het toerismebureau op de Grote Markt kiezen tussen 2 routes. Deze speciale kinderwandeling kost € 4 per gezin. Je krijgt dan de routekaarten en tevens het wandelboekje op bruikleen mee. Deze bevat allerlei leuke en leerrijke doe-opdrachten. Een onvergetelijk avontuur met de hele familie.

Ons verblijf in Mechelen was geweldig. Wij hebben zeker plannen om hier naar terug te gaan. Maar eerst gaan we naar een andere stad in Vlaanderen. We hebben namelijk de smaak van dit deel van België te pakken en zijn nu ondertussen ook erg benieuwd naar Gent.

Share

About Mira Ahles

mira@dataunlimited.nl'
Getrouwd met Rikkert en moeder van 3 dochters: Janne (7 jaar), Robin (5 jaar) en Dide (3 jaar). Sinds deze zomer zijn we verhuisd van het stadscentrum naar het platteland. Een heel nieuw avontuur...

Check Also

Bo van Spilbeeck – Eindelijk vrouw

Hoewel ze reeds als kind niet goed in haar vel zat en elke kans aangreep …

Share
Share