Tellen – Aino-Maija Metsola

Screenshot 2015-04-20 at 21.26.19Er valt veel prachtigs te zien en te vertellen in dit kleurrijke kartonboek: vlinders, bloemen, konijnen, olifanten en nog veel meer. Spelenderwijs tel je mee van 1 tot 10, en ondertussen ontdek je op elke pagina verrassingen achter de flapjes.

Recensie
Toen Dolf twee jaar werd kreeg hij voor zijn verjaardag de getallentrein van Duplo. Al snel leerde hij tellen van 1 tot 10. Inmiddels telt hij met gemak tot 30. Pas geleden kreeg hij het boek ‘Tellen‘. Het boek bestaat uit 16 kartonnen bladzijden en staat boordevol kleurrijke illustraties van de Finse ontwerpster Aino-Maija Metsola. Aan de hand van allerlei afbeeldingen en vragen wordt er geteld van 1 tot 10.

Aino-Maija-Metsola-tellen-trotse-moeders-3

Aanvankelijk dacht ik dat Dolf misschien snel op het boek uitgekeken zou zijn, omdat hij het tellen van 1 tot 10 al geruime tijd onder de knie heeft. Maar niets is minder waar. Het tellen gaat hem weliswaar makkelijk af, maar er valt genoeg nieuws te ontdekken. Het boek is direct favoriet. De illustraties zijn werkelijk prachtig. Fel gekleurde afbeeldingen van dieren, kledingstukken en voertuigen passeren de revue. Er is veel te zien. Te meer ook vanwege al het moois achter de kartonnen flapjes.

Aino-Maija-Metsola-tellen-trotse-moeders-1

Maar het boek is niet alleen een lust voor het oog, het is ook nog eens heel erg leerzaam! Achter elke flap staat een afbeelding met omschrijving, gevolgd door een vraag. Aino-Maija-Metsola-tellen-trotse-moeders-4Bijvoorbeeld, “Het stoplicht heeft drie kleuren. Hoeveel vogels zitten er bovenop?”. Op deze manier daag je je kindje uit om mee te tellen. Tot slot nog een pluspunt van praktische aard, de kartonnen bladzijden en flapjes zijn stevig en dus uitermate geschikt voor kleine kinderhandjes.

Wij hebben het boek nu zo’n twee weken in huis. Dolf haalt het elke dag tevoorschijn en leest het steeds opnieuw met veel plezier. Dit geldt ook voor Feline van bijna twee. Tellen is voor haar nog wat lastig. Maar zij benoemt de dieren, voertuigen en andere objecten die ze kent. Het allerleukst vindt zij het openen van de flapjes om te ontdekken wat er achter zit. Kortom, het is een mooi vormgegeven, leerzaam boek dat leuk is voor zowel een (bijna) 2-jarige als een 3,5 jarige.

Tellen – Aino-Maija Metsola
Bekijk op bol.comKartonboek met flapjes, 16 pagina’s, uitgeverij Querido
Bestel dit boek hier >>>>

Share

About Laura Kasteleijn

laura.kasteleijn@gmail.com'
Mijn naam is Laura, 35 jaar oud en moeder van een zoon van 3 en een dochter van 1. Ik werk zo nu en dan als model en houd van caffè latte, social media, leuke dingen doen met de kinderen en lekker rommelen in huis.

Check Also

Kiekeboe – Dieren kleuren

KIEKEBOE! De dieren in dit boek kunnen zich heel goed verstoppen. Ze hebben allemaal kleuren …

Share
Share