Dingen die je niet nodig hebt voor je baby

zwangere-buik-schoentjesOp onze website vind je informatie over alle zwangerschapsweken. En je vind er recensies over boeken en items die handig zijn om in huis te halen. Maar… laat je niet verleiden tot aankopen die overbodig zijn, straks komen er sowieso extra kosten, voor luiertjes etc. Daarom noemen we in dit artikel een paar dingen die je juist niet nodig hebt.

Daarbij moet je wel in je achterhoofd houden dat alle ouders natuurlijk een persoonlijke voorkeur hebben en ook baby’s zelf hebben zo hun voorkeuren. De één vindt een tummy tub heel handig, bij de ander wordt hij nooit gebruikt. Gebruik dus vooral ook je eigen inzicht. 

1. Een te hippe kinderkamer

Natuurlijk is het heel erg leuk om de kinderkamer aan te kleden, maar wees je ervan bewust dat het voor je kindje helemaal niets uitmaakt. Het is fijn als de babykamer er mooi uitziet, maar vorm gaat hier zeker niet boven functie. Een rustige kamer is misschien wel het fijnst voor je kindje. Bovendien hoef je dan niet uitgebreid te klussen als je kindje wat ouder wordt.

2. Een hele lading rompertjes

Ach het ziet er zo lief uit; al die rompertjes en kleine broekjes en sokjes. Heel verleidelijk om allemaal te kopen, maar houd je in! Aan zes rompertjes maat 52/62 heb je in het begin echt wel genoeg. Bovendien zul je waarschijnlijk ook veel kleertjes cadeau krijgen en je kleine is er zo weer uitgegroeid.

3. Billendoekjesverwarmer

Je wilt natuurlijk het beste voor je kleintje, maar je kunt ook een beetje overdrijven. Als je je baby gaat verschonen haal je de doekjes niet uit de ijskast, dus zo koud zijn die doekjes niet voor die babybilletjes. Bovendien geven je handen ook al een boel warmte af.

Ervaringen delen?

Zijn er hier nog moeders die tips hebben over producten die overbodig zijn? Zo ja, dan hopen we dat je je ervaring wilt delen. Zet je reactie onder dit artikel of stuur een mail naar redactie@trotsemoeders.nl.

Aanvullingen?

Het kan natuurlijk ook dat je juist iets mist in onze uitzetlijst. Ook dat kun je onder dit artikel melden of mailen naar redactie@trotsemoeders.nl.

baby-kus

Beeldrechten: Flickr; Baby ShoesMeagan CC BY 2.0/Sleep Like A Babypeasap CC BY 2.0; Baby blowing kissesCarissa Rogers CC BY 2.0 Bepaalde rechten voorbehouden

Share

About Redactie

redactie@trotsemoeders.nl'
De redactie van TrotseMoeders schrijft over algemene onderwerpen, vaak op basis van een nieuws uit andere bronnen of persberichten. In deze artikelen worden over het algemeen geen eigen meningen, stellingen of reviews gegeven.

Check Also

Huis verbouwen omdat er een kleine op komst is

Huis verbouwen omdat er een kleine op komst is: wat kost het en hoe bekostig …

Share
Share