Aan de slag met je naaimachine

Screenshot 2014-06-08 at 16.43.52Ik zag de afgelopen jaren op internet op allerhande blogs en pinterest veel mooie dingen voorbij komen die mensen zelf hebben gemaakt met de naaimachine: tassen, knuffels, dekens. Het begon bij mij steeds meer te kriebelen, maar ik had geen naaimachine en durfde niet de stap te zetten er een aan te schaffen. Sinds een paar jaar heeft een bekend woonwarenhuis een naaimachine in het assortiment en nog voor een prettige prijs ook. En vorig jaar heb ik dit apparaat op mijn verjaardag gekregen!

Tja, dan staat zo’n naaimachine ergens in je huis. En heb je al wel wat leuke stofjes aangeschaft. Maar hoe begin je dan? Herkenbaar? Aan de slag met je naaimachine is dan een perfect boek voor je! imageAl had ik de afgelopen maanden voorzichtig wel wat dingetjes geprobeerd en ben ik inmiddels wel in staat een spoeltje te vullen én weet ik inmiddels zonder handleiding de draad in de naald te krijgen, ik voel me nog een absolute beginner en vind het iedere keer weer eng om iets te gaan maken. Ik was dus erg blij dat ik juist dit boek mocht gaan recenseren.

Aan de slag met je naaimachine is allereerst erg leuk vormgegeven in de vorm van een naaimachine. Je kan het boek dankzij de uitklapbare onderkant en de ringband bovenaan rechtop zetten. En dan zie dat het grofweg bestaat uit twee delen. Aan de ene kant van het boek wordt uitgelegd hoe een naaimachine in elkaar zit, hoe de verschillende onderdelen heten en waar al die accessoires voor dienen (‘oh, met die voet kan je dus knoopsgaten maken …’). imageMaar ook welke steken er zijn en wanneer je die allemaal gebruikt.

Er worden heel veel nuttige en zinvolle tips gegeven (ook praktische: ‘zet je kopje koffie of thee altijd rechts van de machine’) en praktische informatie.image

Aan de andere kant staat vijftien eenvoudige en leuke projectjes, die duidelijk uitgelegd worden.

imageIk ben, voor de verandering heel verstandig en volgzaam, begonnen met het eerste project. Een tasje, een gevoerd tasje, want oudste dochter van elf heeft sinds kort een (groei)beugel en heeft voortdurend een bakje en flesjes water bij zich, een beugeltasje is dan wel handig …

Ik heb de aanwijzingen stuk voor stuk opgevolgd en ik heb zelfs de moeite genomen de strijkplank met strijkijzer erbij te pakken, wanneer dat werd geadviseerd. Goh, dat had ik vaker moeten doen! Na een paar uurtjes was ik eigenlijk heel trots op mezelf.

imageHet tasje is gelukt en ziet er nog mooi uit ook, dochter blij, iedereen tevreden!

Met andere woorden, als je net als ik nog geen dikke vrienden met je naaimachine bent, maar wel graag leuke en mooie dingen wilt kunnen naaien, dan is Aan de slag met je naaimachine een absolute aanrader. Ik heb nu al het nodige bijgeleerd, dus dat belooft iets voor de rest van het boek. En daarna door naar de volgende stap wellicht …?

Aan de slag met je naaimachine – Sylvie Blondeau
hobbyboek, ringband met hardcover, 80 pagina’s, Meander
Bestel dit boek hier >>>>

 

About Isolde

isolde@hupemail.nl'
Werkende moeder van twee dochters (11 jaar en 15 jaar) met thuis ook nog een gezellige beestenboel. Ik hou van lezen en muziek, yoga houdt me met beide benen op de grond en ik haak/maak graag de meest rare wezens in opvallende kleuren.

Check Also

Vlaggen voor op een kinderkamer

Wie aan decoratie denkt, komt al snel op foto’s voor aan de muur uit, of …