Kabouter Plop in de speelgoedwinkel

Screenshot 2014-02-18 at 20.36.42In de grote mensenstad is een speelgoedwinkel, maar geen gewone speelgoedwinkel. Want ergens achteraan in een hoekje, kun je een klein kabouterdeurtje vinden. Achter dit deurtje is de kabouterspeelgoedwinkel met al het speelgoed waar je maar van kunt dromen. 

Als de bekende kabouters Plop, Lui, Klus en Kwebbel de vraag krijgen om op deze winkel te passen, twijfelen ze geen seconde. Zeker niet als ze daar een grote knuffelbeer aantreffen die kan praten, zingen en dansen. Maar is deze beer echt zo lief als hij zelf beweert, kunnen de kabouters in de grote mensen wereld hun mannetje staan? En slagen ze erin de speelgoedwinkel zonder problemen open te houden?

Recensie

Afgelopen zaterdag 15 februari mocht ik met mijn vriend en zoon Tijn (4,5 jaar) naar “Kabouter Plop in de speelgoedwinkel” in Nieuwegein. Op zaterdagochtend vertelde ik Tijn dat we naar het theater gingen. Tijn sprong een gat in de lucht: ‘Mag ik dan ook popcorn?’ . Hij had duidelijk de bioscoop in zijn hoofd.

Screenshot 2014-02-18 at 20.23.11Na een grondige uitleg over het verschil tussen het theater en de bioscoop was het enthousiasme van Tijn gelukkig niet minder en had hij er enorm zin in. Aangekomen konden we prima parkeren bij het theater. Over de rode loper mochten we het moderne theater naar binnen. De show begon perfect op tijd.

De spanning was van Tijn’s gezicht te lezen. Het klappen op de juiste momenten vond hij geweldig. Het dansen en zingen hoefde voor hem niet. Hij zat helemaal in het verhaal. Hij wilde het geheim van Klus wel bewaren zodat hij een “plop koek” zou krijgen. De liedjes waren oude bekende verwerkt in de show. En dat zorgde voor een hele goede sfeer. De hele zaal vol kinderen sprong, zong en danste mee met kabouter Plop, Kwebbel, Klus en Lui! Tijn keek liever toe, maar genoot niet minder!

Het verhaal gaat over Plop, Kwebbel, Klus en Lui die op een speelgoedwinkel moeten passen. Dat kan natuurlijk niet goed gaan. De ‘stoute’ Klus maakt er soms een potje van en doet stiekeme dingen. Gelukkig letten de kinderen in de zaal goed op en vertellen ze alles wel door aan kabouter Plop. Het verhaal zit vol grappige momenten. Door de liedjes is het voor de kleintjes ook heel goed vol te houden.

Na de show hadden wij ook nog een ‘meet and greet’ op het podium. Dat was mega spannend. Tijn was eigenlijk voor de show heel stellig: ‘ik ga niet op de foto met Plop’. Toch samen het podium op en een beetje rond kunnen kijken in de speelgoedwinkel waarin al het speelgoed wel mega groot was! De aanhouder wint en na een tijdje toch gelukt om met zijn tweeën met de hele cast op de foto te mogen. Hij kreeg van Kwebbel nog een kus en er was iemand die hem kietelde. Dat moest volgens Tijn wel Klus zijn, want die is wel vaker stout! Daarna lekker bijkomen van deze spannende avond met een Fristi en “plopkoeken”. Een enorme verwenmiddag zo op een gewone zaterdag.

plop-loes-tijn

De show ‘Plop in de speelgoedwinkel’ is van 19 januari t/m 27 april 2014 te zien in de Nederlandse theaters. Kijk voor de actuele speellijst en meer informatie op www.studio100.nl.

 

Share

About Redactie

redactie@trotsemoeders.nl'
De redactie van TrotseMoeders schrijft over algemene onderwerpen, vaak op basis van een nieuws uit andere bronnen of persberichten. In deze artikelen worden over het algemeen geen eigen meningen, stellingen of reviews gegeven.

Check Also

Social Squad maakt er een feestje van in het theater

 3 zeer populaire social creators/TikTokkers Anique Dreamon, Emma Keuven en Jesse van Wieren nu in …

Share
Share