De Vijf en de Piratenschat

de_vijf_en_de_piratenschat_37090715_ps_1_s-lowEen verzonken scheepswrak, een legendarische piratenschat en vier vrienden & hun hond: De Vijf en de Piratenschat is een meeslepend avontuur vol spanning, mysterie en vriendschap. De jeugdfilm is gebaseerd op het boek De Vijf en het gestrande goudschip uit de populaire boekenreeks ‘De Vijf’ van de Britse bestsellerauteur Enid Blyton. In De Vijf en de Piratenschat vinden de vier vrienden een oud scheepswrak met hierin een koperen medaillon. Is dit de sleutel tot de legendarische piratenschat? De Vijf en de Piratenschat is vanaf 9 juli te zien in de bioscoop.

Recensie
Het boek waar deze film op is gebaseerd is in 1942 geschreven. Het was het eerste deel in de succesvolle boekenreeks “De Vijf”. Aan de film is echter helemaal niet te merken dat het verhaal al meer dan 70 jaar oud is! Het is een moderne, vlotte familiefilm met mooie beelden en een spannend verhaal.

Screenshot 2015-06-02 at 07.23.52Ik heb zelf de boeken van “De Vijf” niet gelezen, dus ik zat aan het begin van de film te tellen…. Ik kwam echt maar tot 4 kinderen. Mijn tweeling van 8 jaar, met wie ik deze film bekeek had natuurlijk direct door dat de hond nummer 5 is. Erg leuke vrolijke hond die uiteraard op belangrijke momenten ook een rol heeft in het verhaal.

Screenshot 2015-06-02 at 07.22.47De Vijf zijn op een tropisch eiland om vakantie te vieren. Drie van hen gaan er met de boot op uit en ontdekken een scheepswrak. En daar is het al meteen spannend: ze vinden een skelet!

Screenshot 2015-06-02 at 07.23.04En vervolgens blijkt er ook nog een haai rond te zwemmen waaraan ze maar nèt op tijd ontsnappen…. Deze film is niet voor niets geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar en kinderen die wel 6+ zijn, maar snel bang, kunnen deze film ook spannend vinden.

Screenshot 2015-06-02 at 07.22.26In het wrak lag een medaillon wat van een beruchte piraat zou zijn geweest. Volgens de eiland-legende zou er een enorme piratenschat verborgen liggen die middels het medaillon gevonden kan worden. De Vijf wil deze graag vinden, maar er zijn nog meer kapers op de kust: een ‘boevenduo’ runt een strandtent en zij horen de plannen van De Vijf en willen de schat ook.

Screenshot 2015-06-02 at 07.23.31Wie ook de schat wil hebben, is een meisje van het eiland. Toen een keer de eilanders in de financiële problemen zaten, kregen ze financiering van een investeerder die vervolgens voorkwam dat ze konden vissen waardoor ze een grote schuld hebben. Hierdoor heeft die investeerder grote macht en hij dreigt het dorp met de grond gelijk te maken.

Screenshot 2015-06-02 at 07.22.35Groot avontuur dus! Wat ik erg mooi vond in de film, waren de momenten waarop de vier kinderen van “De Vijf” oogcontact maakten en op die manier overlegden. Door elkaar aan te kijken, kon je meedenken waar ze aan dachten en zo kwamen ze bijvoorbeeld tot de conclusie dat ze het eilandmeisje gingen helpen om de schat te vinden en dat zij hun deel van de schat zou krijgen om haar dorp te redden.

Uiteraard loopt het goed af, maar het is regelmatig spannend. Ik moest er even aan wennen dat hij (Nederlands) nagesynchroniseerd is, maar mijn kinderen merkten dat niet eens op. Mijn zoon vond het echt een hele leuke film en genoot vooral van de acties van de hond. Mijn dochter, die meestal meer van de “Barbie” films is, vond deze film “cool”, en dat wil wat zeggen!

Vijf

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 18 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 15 jaar.

Check Also

Muk

Mark Haayema heeft al verrassend veel boeken op zijn naam staan en echt heel verschillende. …