Het geprakte banaantje dat een half jaar geleden al een succesnummer was, eet je kindje nu met yoghurt en zelfgemaakte granola met honing. Dit recept komt uit het nieuwste AH basiskookboek Opperdepop en is geschikt voor kinderen vanaf 1 jaar.
Nodig voor 1 portie (bijvoorbeeld als ontbijt):
1 eiwit
1 el gemengde noten (ongezouten)
½ el (gepelde) zonnebloempitten
1 el havervlokken
1 el honing
½ banaan
4 el yoghurt (of een scheut melk)
bakpapier
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 160 °C. Klop het eiwit los. Hak de noten en zonnebloempitten fijn en meng met de havervlokken, het eiwit en de honing.
Schep dit mengsel op een met bakpapier beklede bakplaat en bak het ongeveer 20 min. in de oven. Schep af en toe om. Laat afkoelen en bewaar in een goed afsluitbaar bakje.
Snijd of prak de banaan fijn. Schep er wat van de granola op en meng er yoghurt of melk door.
Voor meer informatie over Opperdepop en voor andere recepten, klik hier >>>>