Keuken handboek voor de man

Het Keukenhandboek voor de man is, zoals de titel al vermoed, een kookboek bedoeld voor mannen. Het kookboek is uitgegeven door Men’s Health. Men’s Health is een bekend blad voor mannen wat veel vrouwen ook wel kennen. Jan Peter Jansen, de hoofdredacteur van Men’s Health en Patricia Wit, verantwoordelijk voor de recepten, hebben dit boek samen samengesteld.

Het was dit keer aan mijn partner om dit boek te beoordelen, maar uiteraard heb ik er zelf ook in gebladerd. Mijn vriend heeft de koksopleiding gedaan maar heeft daar nooit zijn beroep van gemaakt. Dus een perfect proefpersoon om met dit boek aan de slag te gaan. Hij vond dat dit boek een goede uitleg geeft van welke materialen je moet gebruiken en wat de kooktermen inhouden. Maar ook de manier van het gebruik van maten in de kookwereld wordt duidelijk en helder weergegeven. Voor hem is dit boek leuk om weer zijn geheugen op te frissen en eventueel nieuwe werkwijzes te leren. Voor mannen die echter geen koksopleiding hebben gedaan, is het juist echt een goed boek om algemeen uit te leren koken. Er staan uiteraard goede recepten in, maar het geeft vooral een basis van hoe je recepten moet lezen. Daarnaast wordt er veel aandacht besteed aan warenkennis, een van de belangrijkste vaardigheden als het aankomt op goed kunnen koken. Zonder goede productkennis is koken een stuk moeilijker en een stuk minder plezierig.

Het boek is volgens mijn vriend een echte aanrader en daar sluit ik me bij aan. Wat ik zelf vooral met dit boek had, en daar verschillen mannen en vrouwen waarschijnlijk in, je begint niet meteen met recepten. Zelf vind ik het prettig om een overzicht te hebben van de recepten en in een kookboek te bladeren om iets lekkers uit te kiezen. De recepten zijn wel makkelijk terug te vinden, want ze zijn allemaal op zwarte pagina’s op een rechterbladzijde gedrukt. Dit alles maakt het boek geen kookboek, maar echt een handboek zoals de titel ook vermeld.

Naast de heldere inhoud vind ik ook dat het boek overzichtelijk is opgebouwd. Voorin staat precies de volgorde van onderwerpen en deze volgorde is ook logisch. Ze beginnen met basiskennis, dan eet wetenschap, gevolgd door vlees, zeevoedsel, salades, gezonde verfijning en het wordt afgesloten met naspel. Precies de volgorde van hoe je ook hoort te koken.

Is dit boek dan alleen voor mannen leuk? Nee, ik denk dat vrouwen die willen leren koken hier ook veel uit kunnen leren. Zo worden er tips gegeven over hoe je pannen gebruikt en wat een goede manier is om zo min mogelijk vitamines te verliezen tijdens het kookproces. Dus wil je graag wat meer kennis over koken dan is dit een goed boek voor zowel de man als de vrouw! Wil je je vriend een leuk receptenboek geven, dan zou ik overwegen om toch iets anders te kiezen.

Keukenhandboek voor de man – Jan Peter Jansen & Patricia Wit
Kookboek, hardcover, 296 pagina’s, AW Bruna
Bestel dit boek hier>>

Share

About Francis Boersma

francisboersma@hotmail.com'
Ik ben moeder van een dochter van 2 (Inèz), ik heb psychologie gestudeerd. In mijn vrije tijd sport ik graag of ben ik bezig met een van mijn hobbies.

Check Also

De Macht

Wat zou er gebeuren wanneer vrouwen fysiek sterker zouden zijn dan mannen? Zou de wereld …

Share
Share