Een veilig Oud en Nieuw met vuurwerkbrillen [persoonlijke ervaring]

vuurwerk bril pearle
Vader en dochter van 10 jaar vlak voordat vuurwerk afgestoken wordt tijdens oud en nieuw. Beiden dragen dezelfde vuurwerkbril van Pearle.

Oud en nieuw is altijd een groot feest in Nederland dat veel gezinnen op hun eigen manier vieren. Met vrienden en familie of lekker knus alleen met het gezin. Bij de ene familie mogen alle kinderen, groot en klein, lekker opblijven en bij het andere gezin gaan de kinderen eerst slapen om rond middernacht te worden wakker gemaakt voor het vuurwerk.

Ieder gezin zorgt voor zijn eigen feestje met zijn eigen spelregels. Maar iedereen is het er wel over eens dat vuurwerk er toch wel bij hoort. Of je nu alleen maar naar vuurwerk gaat kijken of zelf vuurwerk af gaat steken, het blijft een onderdeel van de eindejaar viering waar wat risico’s aan kleven. Ook als je alleen maar buiten naar het vuurwerk gaat kijken. Van een pijl of rotje die onverwachts van richting veranderd of rondvliegend brandende as deeltjes. Je moet er niet aan denken dat jouw kinderen of iemand anders iets overkomt.

Onze kinderen zijn nu 6 jaar, 8 jaar en 10 jaar en mogen op deze leeftijd gewoon lekker opblijven. En ook wij kopen een pakketje vuurwerk en gaan dit met zijn allen buiten afsteken. Nou ja… Mijn man en de oudere kinderen van onze vrienden steken het vuurwerk af en de rest staat op gepaste afstand te genieten van het spektakel. Sinds een paar jaar gebruiken wij hier ook vuurwerkbrillen bij. Eerst alleen voor diegene die vuurwerk afsteken, maar dit jaar ook voor de kijkers. Ik had namelijk begrepen dat ongeveer 50% van de vuurwerkslachtoffers die oogschade oplopen met oud&nieuw kijkers zijn. Dat is gewoon de helft!

pearle vuurwerkbril 2Ik moet er niet aan denken dat één van mijn dochters oog schade oploopt door vuurwerk. Doordat wijzelf een pakketje aan het afsteken zijn of door – aangeschoten – buurtgenoten die ook met vuurwerk aan de slag zijn. Drama! Daarom hebben wij dit jaar een lading vuurwerkbrillen erbij gescoord zodat ook al het publiek veiliger van het vuurwerk kunnen genieten. Wij hebben de vuurwerk brillen via Pearle gescoord. Die hebben een model / maat die goed zit bij volwassenen, maar ook onze kinderen passen. Zonder af te vallen door een simpele hoofdbeweging. Een soort “one size fit all”. Ideaal!

About Saray

saray@hupemail.nl'
Met mijn man en onze drie dochters, huisdieren en veel boeken, woon ik in West-Friesland. Ik ben actief in de gemeente waar ik woon, werk fulltime, kook en tuinier graag en ben bovenal moeder.

Check Also

2017

2017… Het is zover, een nieuw jaar is aangebroken. Een jaar waarin veel mensen voor …