Fisher-Price boodschappentas met speelfruit

Screenshot 2014-05-07 at 17.35.52De Fisher-Price Sing and Learn Shopping bag is een nieuw speelpakket van het kwaliteitsmerk Fisher-Price. In het Nederlands “Leerplezier: zing en leer boodschappentas” is een pakket met verschillende onderdelen die allemaal iets aantrekkelijks hebben voor baby’s, dreumesen, peuters en eigenlijk ook nog voor sommige kleuters. Batterijen zitten er al in.

Recensie

Mijn eigen kinderen (7-10 jaar) zijn dit soort speelgoed ontgroeid, maar toen ik mijn dochter meenam naar een “testgezin” met een kindje van 9 maanden en een van 3 jaar, bleek dat zij ook nog enthousiast mee ging doen met spelen. Ik zou dit pakket niet meer cadeau doen aan een kleuter, maar in een gezin met kinderen van verschillende leeftijden, zul je zien dat ook 4-jarigen nog een boel lol beleven aan deze boodschappentas-met-boodschappen.

Screenshot 2014-05-07 at 17.40.44De kracht zit hem in de diverse dingen uit het pakket, de eenvoud ervan en de manier waarop ze met elkaar te maken hebben. Er is bijvoorbeeld een ring met 4 “druiven”, met de cijfers 1 t/m 4 er op. Tja, die kan een peuter prima gebruiken om te leren tellen, maar de 9 maanden oude mini-man die deze ‘druiven’ in handen kreeg, vermaakte zich met het schuiven van de rondjes aan de ring. En het item wat op een sleutelhanger lijkt, met verschillende kleuren/vormen/aantallen fruit er aan, is natuurlijk educatief in te zetten, maar voor een kleine ontdekker van 9 maanden toch vooral prettig om in zijn mond te steken.

Wat erg leuk was, was om te zien dat de driejarige broer uit het testgezin samen met mijn dochter ècht ging spelen met de boodschappentas. Schattig geholpen door mijn meisje, werden er boodschappen gedaan en werd er geteld en kleuren benoemd.

En toen ontdekten de kinderen de rode appel op de boodschappentas en hoorden ze “Hoi, laten we gaan winkelen”, leuke liedjes, “Jij bent leuk!” en allerlei ‘opdrachten’ (welke kleuren zie je?). De liedjes zijn vrolijk, de kleine van 9 maanden begon enthousiast te wiegen wanneer er een melodietje klonk, maar voor de 3-jarige knul ging de gezongen tekst iets te snel. Maar daar kon mijn dochter dan weer prima bij helpen: “doe de bananen maar in de tas….. goed zo!”.Screenshot 2014-05-07 at 17.17.56

Al met al een hele geslaagde “testmiddag” met dit vriendelijke speelgoed wat ongetwijfeld enorm leerzaam is, maar wat wat mij betreft zo goed is omdat het voor verschillende leeftijden echt leuk speelplezier te bieden heeft. Van ontdekken van vormen, materialen en kleuren tot het spelen van rollenspelen.

Praktisch is het ook: alle losse onderdelen passen prima in de ‘boodschappentas’ en zijn dus heel makkelijk mee te nemen.

Zing en leer boodschappentas
Fisher-Price, speelgoed 6 – 36 maanden
Bestel dit speelgoed hier >>>>

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 17 jaar.

Check Also

Tips voor online boodschappen doen

De laatste jaren heeft boodschappen doen via internet een vlucht genomen. Het laten bezorgen van …

Share
Share