De Smoezels vieren een verjaardag

Wat is er toch aan de hand met Vuurkontje? Waarom is hij zo verdrietig? De Smoezels maken zich zorgen om hun huisdraak. Ineens hebben ze een superstinkplan: ze gaan de verjaardag van Vuurkontje vieren en ze nodigen al zijn drakenvrienden uit. Daar vrolijkt hij vast van op! Met Razende Ramon, Blauwe Benno, het Chinese drakenmeisje Barbie-Pangang en alle Smoezels wordt het een smoezelig verjaardagsfeest!

Recensie
Een Smoezel is een wezen die zich nooit wast en ook nooit zijn tanden poetst. Smoezels zijn gek op afval, vooral als het stinkt en beschimmeld is. Ze dansen graag in de modder en zijn supersterk. Vuurkontje is de huisdraak van de Smoezels, hij vliegt ze overal naartoe.

De Smoezels vieren een verjaardag is een aandoendelijk verhaal over Vuurkontje en de Smoezels. Vuurkontje is op een dag ziek. Hij is verdrietig, waarom weten de Smoezels niet. Dan besluiten de Smoezels dat ze moeten proberen om Vuurkontje weer beter te maken, zodat hij weer vrolijk is. Ze besluiten om de verjaardag van Vuurkontje te vieren. En dat zorgt voor veel hilariteit…

Vrijwel elk kind vind het, net zoals de Smoezels heerlijk om vies te worden. Juist daarom zal dit boek direct aanslaan bij kinderen. De modderige en kliederige illustraties van de Smoezels zorgen ervoor dat kinderen de Smoezels al snel als hun vriendje gaan zien. Het is weer eens helemaal anders dan anders; gewoon lekker vies worden. Welk kind wil dat nou niet?

De Smoezels vieren een verjaardag – Erhard Dietl
Prentenboek, hardcover, 28 pagina’s, De Vier Windstreken
Bestel dit boek hier via Bol.com>>

Share

About Rolanda

rolanda@casema.nl'
Moeder van 2 kinderen; een dochter van 5 jaar en een zoon van 7 jaar. Alweer bijna 4 jaar schrijf ik voor TrotseMoeder.nl. Ik vind het dan ook super dat ik op TrotseMoeders.nl mijn grote hobby schrijven volop kan vervullen.

Check Also

Een tegen allen, leven in groep of (bijna) helemaal in je eentje

Ik ben 43 jaar en nog steeds dol op prentenboeken. Jarenlang ben ik juf van …

Share
Share