Risotto met wortel en varkensvlees [Opperdepop-recept]

Screenshot 2015-03-05 at 20.59.54Dit recept komt uit het nieuwste AH basiskookboek Opperdepop en is geschikt voor kinderen vanaf 10 maanden. Door de kleine stukjes vlees en de romige risotto is dit een ideaal gerechtje om je kleintje aan ongepureerd voedsel te laten wennen. De bospeen maakt het lekker zoet.

Nodig voor 1-2 porties voor je kleintje:
50 g varkensfilet
klein klontje boter
50 g risottorijst
300 ml basisbouillon
100 g bospeen 1 takje dille

Bereiding:
Snijd het vlees in blokjes van ½ cm. Smelt de boter in een steelpan en bak het vlees 2 min. Omdat het zo klein gesneden is, is het snel gaar. Schep het vlees uit de pan en houd apart. Doe de rijst in de pan bij de boter en bak 1 min. Screenshot 2015-03-05 at 20.46.27Voeg 200 ml bouillon toe en breng aan de kook. Roer even door en doe de deksel op de pan. Kook de rijst 18 min. op laag vuur (of korter/langer afhankelijk van de soort rijst). Roer af en toe door en voeg wat water toe als het te droog wordt.

Was, schil of schrap ondertussen de wortels en snijd ze in plakjes. Zet de plakjes op met 100 ml bouillon en doe de deksel op de pan. Kook de wortel in 10 min. gaar. Giet af, maar vang de bouillon op. Prak de wortel met een vork en maak de puree iets smeuïger met wat bouillon.

Snijd of knip de dille heel fijn. Meng de dille en de wortelpuree door de risotto. Voeg de stukjes vlees toe, warm alles even door. Als het gerecht nog te grof is, pureer het dan met een staafmixer.

Screenshot 2015-03-05 at 20.20.45

Voor meer informatie over Opperdepop en voor andere recepten, klik hier >>>>

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 17 jaar.

Check Also

Met mes en stokjes

Als ik dit kookboek in handen krijg, blader ik het even door en valt mijn …

Share
Share