TOMY 3-in-1 stoelverhoger

De Tomy 3-in-1 stoelverhoger kan je op een gewone stoel vastmaken zodat je kindje aan tafel erbij kan zitten. Het is zeker geen vervanging voor een goede kinderstoel, maar wel handig als je bijvoorbeeld op visite gaat. De opzetstoel is van stof en biedt daardoor weinig ondersteuning aan je kind. Je kind moet dus al goed zelfstandig kunnen zitten voordat je dit verhoogzitje kan gebruiken. In de gebruiksaanwijzing staat dat het is voor kinderen vanaf 10 maanden, maar eerder moet ook kunnen.

Het zitje is zo ontworpen dat het eruit ziet als een kleine schoudertas waar je in een handomdraai een stoeltje van maakt. Je maakt de bovenste rits los en vouwt het stoeltje er makkelijk uit. Binnenin zit een driepuntsgordel voor je kind. De schouderband van de tas wordt de riem die om de stoel heen gaat. Deze kan je stevig om je stoel vastmaken. Hoewel één riem om de stoel weinig lijkt, vormt het toch een stevige constructie. De zitting van het verhoogzitje wordt gevormd door een opgevouwen verschoningsmatje, dat je dus ook kan gebruiken om de luier van je kindje te vervangen. Dit verschoningsmatje is een los element en kan je uit de stoel respectievelijk tas pakken. Daarnaast is er nog een vakje om een luiers en verschoningsdoekjes op te bergen. Deze zal je wel altijd leeg moeten halen voordat je kindje gaat zitten. Niet heel handig dus.

De 3-in-1 stoelverhoger is uitgevoerd in het grijs met zeegroene details. Het zitje en het verschoningsmatje zijn wit met gekleurde elementen. Al met al een modern en stijlvol ontwerp. Het is van een stof gemaakt wat waterafstotend is en makkelijk schoon te vegen. Makkelijk met een doekje af te nemen dus. Helaas kan hij niet in de wasmachine.

Mijn zoon is eigenlijk nog wat te jong. Hij is 8 maanden en kan er maar een paar minuutjes in. Dat vindt hij trouwens prima. De riempjes kan hij lekker in zijn mond steken en hij zit lekker comfortabel bij ons aan tafel. Nadeel is wel dat hij een stukje lager zit dan in een kinderstoel, maar dat hebben alle stoelverhogers. We leggen dit product voortaan wel standaard in onze auto, waardoor we onze zoon altijd bij visite of bij een restaurant bezoek ook aan tafel kunnen zetten als er geen kinderstoel aanwezig is.

Al met al vind ik het een handig verhogingszitje. Het heeft, in opgevouwen vorm, als schoudertas een handzaam formaat en weegt bijna niets. Het is mooi vormgegeven en zit lekker zacht. Verder is het snel en makkelijk in gebruik; 1 band om de stoel en je bent klaar. Nadeel is dat deze stoel weinig steun biedt aan je kindje; je kind moet dus al echt al goed zelfstandig goed kunnen zitten. Het verschoningsmatje in de buurt is altijd handig alleen de meerwaarde als het gebruik van een kleine luiertas wordt teniet gedaan omdat hij in gebruik als stoeltje de inhoud van het tasje eerst leeggemaakt moet worden. Dit gebruiken we dus niet.

About Gwen

gwengoes@live.nl'
Hoi, ik ben Gwen, biologe, en de trotse moeder van een zoon (geboren juni 2012). Samen met mijn man en zoon woon ik in Utrecht. Ik kook graag, maar houd meer van lang tafelen. Met mijn man kijk ik graag een serie of film, ik kan niet wachten op een nieuw seizoen van “the bridge” en “ the killing”. Verder gaan we als gezin vaak wandelen in Amelisweerd of door Utrecht. Ik ben net weer gestart met hardlopen en ben weer in training voor de 5k om daarna verder te gaan met de 10k.

Check Also

PacaPod verzorgingstas: veel meer dan een ‘luiertas’

De PacaPod Napier Charcoal is een luxe luiertas met een mooie print, gemaakt van een …